Boc: Contractul pentru Autostrada Transilvania, "cel mai scandalos încheiat vreodată de România" VIDEO

Boc: Contractul pentru Autostrada Transilvania,
Contractul pentru Autostrada Transilvania, pe care autorităţile se străduiesc acum să-l rezilieze, e "cel mai scandalos încheiat vreodată de România", crede fostul premier Emil Boc.


"Tot timpul am fost la mâna Bechtel cu negocierile. Dacă Bechtel vrea, poate cere un milion de euro pe săptămână penalităţi de întârziere", menţionează acesta.

Boc spune şi care e geneza contractului: "Au fost luaţi în analiză 5 km; faci un calcul pe hârtie şi multiplici cu 415, spui că ăsta e costul autostrăzii. S-au făcut nişte foraje superficiale, trei proiectanţi din vârful pixului au scris nişte cifre şi au spus că asta e valoarea contractului. Asta a fost prima greşeală majoră, sfidătoare".

În plus, spune Boc, contractul este de aşa manieră întocmit încât în orice instanţă statul ar pierde procesul cu Bechtel dacă ar cere rezilierea. "Contractul a fost făcut în totalitate în defavoarea statului român. Toate garanţiile sunt în favoarea Bechtel, nicio garanţie în favoarea statului. Parcă tot contractul a fost făcut de Bechtel şi cineva de la noi a semnat de formă acolo", afirmă Boc.

Comenteaza