Boc l-a convins pe premier: ''Majorarea impozitelor pe locuințe se amână cu un an''

Boc l-a convins pe premier: ''Majorarea impozitelor pe locuințe se amână cu un an''

Asociaţia Municipiilor din România, condusă de Emil Boc, i-a cerut lui Nicolae Ciucă amânarea intrării în vigoare a noului mod de calcul al impozitului pe clădiri, care trebuia aplicat de la 1 ianuarie 2023, iar premierul a fost de acord.

Majorarea impozitelor pe apartamente şi case va fi amânată cu un an, după ce Asociația condusă de primarul Clujului, Emil Boc, a cerut „menținerea pentru anul 2023 a sistemului actual de impozitare a clădirilor și trenurilor cu adiționarea cotelor de impozitare”.

„Era imposibil de pus în practică această nouă modalitate de calcul a impozitelor pe apartamente şi clădiri, pentru că nu există o bază de date care să stabilească valoarea de piaţă a apartamentelor, aşa cum şi-a asumat Guvernul modificarea acestor impozite în PNRR”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu la Antena 3.

Potrivit propunerilor de modificare a Codului Fiscal, aprobat în luna iulie, de la 1 ianuarie 2023 urmau să crească atât impozitul pe proprietăți, cât şi impozitarea chiriilor încasate de proprietari, aceștia urmând să plătească 10% din suma efectivă încasată.

Etichete
Comenteaza