Boc: "Nu vă daţi seama cât de important este Cluj Innovation Days pentru imaginea în Europa"

Boc: "Nu vă daţi seama cât de important este Cluj Innovation Days pentru imaginea în Europa"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, în cadrul evenimentului Cluj Innovation Days, că acesta este deosebit de important pentru inovarea de la nivel local şi pentru imaginea ei în ţară şi străinătate.


"Îl felicit pe Andrei Kelemen, preşedintele Cluster IT Cluj, pentru această tradiţie şi brand al Clujului, legate de Cluj Innovation Days. Nici nu vă daţi seama cât de important este un asemenea eveniment pentru conectarea ecosistemului local de inovare, pentru imaginea lui în ţară şi în Europa", a spus Emil Boc.

El a mai spus că cea mai importantă resursă a municipiului este cea umană.

"Avantajul competitiv care ne diferenţiază astăzi este cel dat de universităţile din oraş. Mina de aur a oraşului sunt universităţile. Unul din cinci clujeni este student şi asta înseamnă mult pentru tot ceea ce noi plănuim să construim aici", a mai spus Emil Boc.

Zeci de evenimente, ateliere de lucru şi întâlniri cu factori de decizie din ţară şi din străinătate au loc la cea de-a zecea ediţie Cluj Innovation Days, eveniment organizat în perioada 17-18 octombrie la Cluj-Napoca.

"Cluj Innovation Days, evenimentul fanion al asociaţiei Cluj IT Cluster a început la Cluj, marcând zece ani de existenţă a celei mai titrate şi longevive asociaţii de profil din ţara noastră. Timp de zece zile, organizatorii au pregătit o suită de evenimente dedicate industriei care a făcut din municipiul Cluj-Napoca centrul naţional al IT-ului din România. (...) Unul dintre panelurile de dezbatere de astăzi s-a bucurat de prezenţele lui Sabin Sărmaş, preşedinte al Comisiei IT din Camera Deputaţilor şi primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cel care a adus în atenţie modelul de dezvoltare al oraşului, spunând că este rodul unei colaborări de succes între administraţia publică, mediul academic şi cel de business", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza