Boc: Ponta obligă administraţiile să mărească taxele pentru a acoperi "găurile" provocate de Guvern

Boc: Ponta obligă administraţiile să mărească taxele pentru a acoperi
Primarul Emil Boc consideră că prin eliminarea plafonului de 20% pentru taxele locale percepute persoanelor fizice Guvernul va obliga, practic, administraţiile locale să mărească impozitele "pentru a acoperi găurile în bugetul local determinate de neonorarea obligaţiilor financiare ale Executivului".

"Ponta vrea să oblige din nou administraţiile locale să mărească taxele locale prin eliminarea plafonului de 20 la sută. În fapt, prin această manevră Guvernul va obliga administraţiile locale să plătească o parte din obligaţiile financiare ale Guvernului pentru care acesta nu mai are bani suficienţi. De exemplu, deşi este obligaţia bugetului central să asigure salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar, Guvernul nu asigură fondurile până la sfârşitul anului şi primăriile vor trebui să achite diferenţele", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, inclusiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) acoperă doar 10 - 20 la sută din costul per pacient la spitalele aflate în subordinea primăriilor, astfel că unităţile medicale sunt nevoite să plătească restanţele CNAS.

Citeşte mai multe AICI.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza