Boloş a anunţat că proiectul de acordare a voucherelor sociale va fi extins cel puţin până în 1 iulie 2023

Boloş a anunţat că proiectul de acordare a voucherelor sociale va fi extins cel puţin până în 1 iulie 2023

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că proiectul de acordare a voucherelor sociale va fi extins cel puţin până la 1 iulie 2023, acestea fiind acordate persoanelor cu venituri sub 1.500 de lei.

Ministrul Marcel Boloş a afirmat: “Măsura de vouchere sociale are două componente: o componentă care se extinde la nivelul semestrului întâi pentru categoriile de beneficiari care au sub 1.500 de lei venituri. Şi vestea cea bună este că această măsură se susţine a fi extinsă până în data de 1 iulie, respectiv în primul semestru al anului 2023, în funcţie de cum va evolua situaţia execuţiei bugetare şi în funcţie de cum va evolua situaţia bugetului la nivel naţional după primul semestru al anului 2023, se va analiza posibilitatea ca măsura să fie continuată sau să fie întreruptă, după cum sunt resursele bugetului de stat”.

El a explicat că, în privinţa componentei din fonduri europene a voucherelor sociale, aceasta este prevăzută în Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială până în anul 2027.

“Componenta de fonduri europene a acestui pachet de măsuri, respectiv a voucherelor sociale… Aşa după cum ştiţi, cei 50 la sută pe care noi îi suportăm din fondurile europene continuă, măsura este prevăzută în Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială. Ea are valabilitate pentru perioada 2021 – 2027, deci mixul acesta de suportare a acestor costuri din bugetul de stat, jumătate fonduri europene, jumătate din bugetul naţional, continuă până la sfârşitul lunii iunie 2023. (…) Este componenta de fonduri europene care este negociată cu Comisia. Este pentru acea categorie de persoane sub 1.000 de lei venit, sub nivelul pensiei minime sociale şi noi o continuăm până când se derulează perioada de programare 2021 - 2027. Avem bugetat 900 de milioane de euro şi sper ca în curând să putem anunţa decizia finală după ce am epuizat toate căile procedurale pentru aprobarea programului la nivel naţional”, a transmis Boloş.

Ministrul Boloş a precizat că după acordarea fiecărei tranşe de vouchere sociale se întocmeşte lista de beneficiari.

“De exemplu, pentru tranşa întâi au intrat în drepturi 93.000 de beneficiari şi au ieşit prin deces 24.000 de beneficiari, practic, după fiecare tranşă se întocmeşte lista de beneficiari, se verifică împreună cu Administraţia Naţională ANAF şi după aceea stabilesc categoriile de beneficiari care intră în drepturi pentru a putea beneficia de voucherele sociale”, a mai declarat Marcel Boloş.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza