Bosch a înrolat 164 de elevi în sistemul dual la Cluj

Bosch a înrolat 164 de elevi în sistemul dual la Cluj

Compania Bosch România a anunțat că a ajuns la 60 de absolvenți și la 104 elevi care studiază în cadrul școlii duale din cadrul fabricii sale de la Cluj.

Îndrumarea tinerilor spre un sistem educațional dual se datorează atât părinților, cât și profesorilor din cadrul instituțiilor de învățământ cu care aceasta colaborează:  Liceul Tehnologic Aurel-Vlaicu, Liceul Teologic Reformat, Liceul Tehnic Energetic și Colegiul Tehnic de Comunicatii Augustin Maior, toate din Cluj Napoca.

Programul oferă deschidere către o calificare în specializări tehnice. Prin intermediul acestui program tinerii dornici să cunoască tainele meseriilor cu profil tehnic se specializează în domeniile electronică, electromecanică, electrică şi mecanică.

„Am ales acest program deoarece îmi place mult electronica. Este un proiect foarte fain şi mă ajută pe viitor în viaţă. Lucrăm şi învăţăm multe lucruri noi şi le punem în practică”, a menționat Szilard, unul dintre cursanți.

Elevii au ocazia să acumuleze informaţii şi experienţă practică despre producţia de serie în domeniul electronicii aplicate în industria automotive. Durata pregătirii este de trei ani, în cadrul căreia se face tranziţia treptat de la acumularea cunoștinţelor teoretice înspre dobândirea abilităţilor necesare în activităţi practice. Pe parcursul celor trei ani numărul orelor de pregătire practică este în creştere.

Grupul german a decis să confrunte cu criza printr-o tehnologie bazată pe tehnică pentru o viață.  „Dorim să contribuim ori de câte ori este posibil cu expertiza noastră, la eforturile pentru controlul pandemiei, prin testul nostru rapid pentru Covid-19 recent dezvoltat și prin dispozitivul de analiză Vivalytic”, a spus Volkmar Denner, CEO al Bosch.

Cererea este uriașă pentru testul rapid, care oferă rezultate fiabile în mai puțin de 2,5 ore. Grupul va înființa două linii de producție automate în locația sa din Stuttgart-Feuerbach, urmând să deschidă astflel de linii și în alte locații. În acest fel, va putea produce peste 500.000 de măști pe zi, destinate protecției angajaților săi de la fabricile din întreaga lume.

Comenteaza