Bosch va face la Cluj cele mai multe angajări din România

Bosch va face la Cluj cele mai multe angajări din România
Germanii de la Bosch ridică o clădire de 17.000 mp pentru viitorii angajați de la Cluj-Napoca

Clujul va reprezenta principala țintă de angajări din țara noastră a concernului german Bosch pentru acest an, care a ajuns la 6.500 de angajați.

România este un centru de performanţă pentru concernul Bosch, a precizat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL. "Bosch şi-a menţinut poziţia solidă în România, având o creştere puternică în 2017, în ciuda climatului economic şi politic dificil din ţară".

Grupul Bosch a încheiat anul fiscal 2017 cu vânzări consolidate de 416 milioane de euro în România, în creștere cu 26% faţă de anul anterior. Este de aşteptat ca numărul angajaților să crească în 2018, mai ales în locaţiile din Cluj, Blaj şi Timişoara. Bosch a investit în România 100 de milioane de euro anul trecut în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj.

Fabrica de componente auto electronice din Cluj şi-a crescut capacitatea de producţie şi portofoliul de produse. Bosch produce aici unităţi de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, sisteme electronice pentru siguranţă, care sporesc siguranţa rutieră şi confortul şoferilor.

În 2017, Bosch a inaugurat în parcul industrial Tetarom III Jucu un centru de training în cadrul fabricii, dedicat pregătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual şi dezvoltării profesionale continue a angajaţilor. Investiţia în noua clădire de 4.400 mp, cu săli de instruire moderne, se ridică la şase milioane de euro.

Centrul de inginerie va costa 25 de milioane de euro

Bosch a demarat în acest an construirea propriului centru de inginerie la Cluj-Napoca. Compania va investi 25 de milioane de euro în acest proiect. Noua clădire, de 17.000 mp, va concentra, din 2019, activităţile din mai multe locaţii din Cluj. În prezent, 400 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în sediile centrului.

Acesta dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware şi mecanică, precum şi ingineria calităţii şi a fiabilităţii. "Inginerii talentaţi din cadrul Bosch lucrează la soluţii şi tehnologii pentru viitor, cum ar fi conducerea conectată, electrificată şi autonomă, care sporesc siguranţa şi confortul la volan şi pot salva vieţi, prevenind accidentele", conform conducerii Bosch.

Mașinile de spălat, fabricate în Banat

La centrul din Cluj, o echipă de specialişti va susţine în acest an 300 de sesiuni de instruire pentru dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor. Bosch a lansat în 2017 un program de masterat în inginerie electrică şi un curs de conducere autonomă, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 130 de elevi se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică în fabricile Bosch din Blaj şi Cluj.

Bosch a decis să îşi extindă activităţile de producţie şi pentru sectorul bunuri de larg consum. BSH Electrocasnice a achiziţionat 40 ha pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat în Simeria. În următorii ani, compania va investi 110 milioane de euro în acest proiect.

"Motoarele Diesel rămân soluții viabile"

Pentru a transforma în realitate viziunea unui trafic cu zero emisii, compania va realiza investiţii mari pentru a avea succes pe piaţa electromobilităţii şi pentru îmbunătăţirea motoarelor cu combustie internă. "Motoarele diesel au un viitor. Vor rămâne în continuare soluţii viabile de propulsie pentru autovehicule”, a declarat Volkmar Denner, CEO al Bosch.

Grupul este în România de 25 de ani şi are 6.500 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch operează o unitate de producţie de tehnică liniară în Blaj şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. Grupul are 402.000 de angajaţi și a generat vânzări de 78,1 miliarde de euro în 2017.

Comenteaza