Foto Brandul clujean Jolidon, cel mai bun din moda românească în 2020

Brandul clujean Jolidon, cel mai bun din moda românească în 2020
Maurice Munteanu s-a numărat printre amfitrionii evenimentului
Brandul clujean Jolidon, cel mai bun din moda românească în 2020
Brandul clujean Jolidon, cel mai bun din moda românească în 2020
Brandul clujean Jolidon, cel mai bun din moda românească în 2020

Grupul clujean de produse textile Jolidon a fost desemnat ca având cel mai bun brand de modă în acest an în cadrul galei Elle Style Awards, de la București.

Este a doua oară când compania din Cluj câștigă această distincție. Ediția din acest an nu s-a desfășurat, conform tradiției, la Palatul Parlamentului, însă a recompensat profesioniștii industriilor de modă și frumusețe și cele mai bine îmbrăcate celebrități, prin intermediul unui eveniment desfășurat online, ceremonia de premiere, care a urmat campaniei de votare de pe site-ul Elle.ro.

Roxana Voloșeniuc, Domnica Mărgescu și Maurice Munteanu au fost gazdele evenimentului, iar Irina Rimes, câștigătoarea trofeului la categoria Best Personal Style, a susținut un recital special, conform Viva.

Câștigătorii premiilor

- Best designer: Cristina Săvulescu
- Best Young Designer: Alexandru Floarea
- Best Hairstylist: Alex Ifimov
- Best Make-up Artist: Andra Manea
- Best Male Artist: Smiley
- Best Female Artist: Delia
- Best Photographer: Oltin Dogaru
- Best Model: Mara Mararu
- Best Personal Style: Irina Rimes
- Best Romanian Brand: Jolidon

Trofeul Elle Woman a fost considerat drept un semn de recunoștință pentru toate femeile care s-au aflat în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus. 76% din personalul medical din România, dar și din Uniunea Europeană (UE), este constituit din femei.

76% din cei 49 de milioane de lucrători din domeniul serviciilor de îngrijire la nivelul UE sunt femei. La aceste valori nu este adăugată și munca de îngrijire nedeclarată, prestată la domiciliu, în cea mai mare măsură tot de către femei.

Femeile reprezintă 93% din personalul angajat în domeniul serviciilor de îngrijire și educare a minorilor, 86% din personalul angajat în domeniul serviciilor de sănătate și îngrijire a persoanelor, 95% din personalul angajat în domeniul serviciilor de curățenie la locul de muncă sau casnică

Multe profesii necesită contactul cu alte persoane, precum agenții comerciali din supermarket, care sunt mult mai expuși infecției cu coronavirus. Femeile sunt afectate și în acest sector, reprezentând 82% din agenții comerciali la nivelul UE.

Au cerut ajutorul maxim de stat

Jolidon a solicitat în acest an împrumutul maxim garantat de stat prin programul guvernamental IMM Invest pentru capital de lucru și investiții, în condițiile pandemiei. Sub această denumire, figurează trei societăți la Cluj: Jolidon Import Export, Jolidon International și Jolidon Retail. În primăvară, Jolidon a început să comercializeze măști de bumbac.

Comenteaza