Brexit de Cluj. Doi bucătari cu experiență în localuri Michelin își deschid aici un restaurant

Brexit de Cluj. Doi bucătari cu experiență în localuri Michelin își deschid aici un restaurant
Brexit de Cluj. Doi bucătari cu experiență în localuri Michelin își deschid aici un restaurant
Brexit de Cluj. Doi bucătari cu experiență în localuri Michelin își deschid aici un restaurant

Frații Emanuel și Alin Runcan au renunțat la Londra, au primit 40.000 de euro din fonduri europene și își vor deschide un local cu specific britanic la Cluj-Napoca, în care vor promova mâncarea “pentru vegani, dar și pentru gurmanzi”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Suntem doi frați bucătari cu o pasiune uriașă pentru mâncare, foarte motivați și creativi. De aceea am decis să ne deschidem propriul restaurant, îndeplinindu-ne astfel visul de o viață. Am lucrat în unele dintre cele mai renumite restaurante Fine Dinning cu stele Michelin din Londra.

În ultimii 10 ani, aceste restaurante au câștigat medalii și premii la concursuri internaționale, cum ar fi "Chef of the Year". În aventura noastră, am dobândit o cunoaștere solidă a bucătăriilor internaționale, a bucătăriei Fusion, a ospitalității corporative, fine dinning și a ofertelor de vânzare în domeniul catering.

Studiind arta culinară și lucrând în 10 restaurante cu diferite specifice din Londra, un important centru politic, cultural, financiar și gastronomic, unde populația s-a adunat din toate colțurile lumii, am observat o evoluție în domeniul culinar.

Bucătăria Londrei a adoptat o multitudine de arome, s-a diversificat, această capitală devenind unul dintre orașele cu cele mai multe restaurante deținătoare de stele Michelin. Prin urmare, vrem ca restaurantul nostru să fie unul cu o servire rapidă și specific internațional.  

Astfel, oferta noastră se distinge prin două tipuri de mâncare: sănătoasă pentru vegetarieni și vegani, dar și mâncare păcătoasă pentru gurmanzi, ceea ce ne-a condus și la alegerea numelui: London Brothers: Food Heaven and Food Hell.

Cunoaștem în aceeași măsură preferințele de top ale englezilor, precum și pe cele ale românilor, în așa fel încât încercăm să aducem în farfurii opțiuni gastronomice rafinate și diversificate, dar, totodată, accesibile unei vieți accelerate, cu un nivel de stres ridicat”, spune Emanuel Runcan. Cei doi frați au participat și la show-ul culinar național “Chefi la cuțite”.

Antreprenori cu contracte semnate la Cluj

60 de antreprenori plecați din România pentru a-și găsi menirea în străinătate s-au aflat pentru o zi vineri, la Cluj, ca să semneze contractele de finanțare cu până la 40.000 de euro din partea Uniunii Europene care să îi ajute să își aducă afacerea aici. Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în calitate de beneficiar, implementează, în perioada septembrie 2017 – septembrie 2020 proiectul “Diaspora Restart”, ce are ca obiectiv înființarea de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din diaspora. Evenimentul concretizează eforturile depuse pentru întoarcerea acasă a românilor cu spirit antreprenorial și crearea de valoare adaugată în economia românească.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza