Brinel Cluj a câștigat licitația pentru prelucrarea datelor Autorității de Supraveghere Financiară

Brinel Cluj a câștigat licitația pentru prelucrarea datelor Autorității de Supraveghere Financiară

Clujenii de la Net Brinel au învins firmele Silmo, Digitronics și Flame Data la licitația pentru procesarea datelor la nivelul sistemelor informatice (IT) ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Suma de adjudecare a scăzut substanțial față de valoarea estimată inițial.  

Societatea clujeană va furniza ASF un sistem de stocare de tip SAN și serviciile de instalare și suport tehnic, contract atribuit în urma unei licitații pentru suma de 498.375 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, de la un estimat de 637.000 lei, fără TVA, conform Profit.

Sistemul va fi livrat în 38 de luni de la data atribuirii. La procedura de atribuire s-au mai înscris Silmo Services, Digitronix Technology, Flame Data Technologies. "Datele prelucrate în sistemele IT ale ASF au o importanță vitală pentru îndeplinirea atribuțiilor instituției de reglementare și supraveghere a piețelor financiare nonbancare.

Arhitectura hardware include un sistem de stocare pe discuri SAN, model IBM Storwize V7000, cu o capacitate utilă de stocare de 35 TB. Cantitatea de date stocată este de aproximativ 30,4 TB, ceea ce înseamnă o ocupare a spațiului disponibil de 84%.

Cantitatea de date procesate crește permanent, cu o dinamică de aproximativ 8-10% pe an, astfel că, sistemul de stocare din componența platformei este la limita resurselor tehnice pentru a satisface nevoile de exploatare curente și de viitor", se arată în caietul de sarcini al licitației.

ASF a anticipat că achiziția va permite asigurarea unei capacități de stocare potrivită cu nevoile instituției, curente și viitoare, asigurarea unei performanțe ridicate în transferul și procesarea datelor la nivelul sistemelor IT, minimizarea riscurilor privind disponibilitatea datelor la nivelul sistemelor informatice.

Instituția asigură cadrul adecvat necesar supravegherii și funcționării eficiente a piețelor financiare din sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, asigurări-reasigurări și sectorul sistemului de pensii private. Net Brinel, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de soluții IT, preluat în 2019 de grupul francez SNEF de la antreprenorul Marcel Borodi, a consemnat în 2019, afaceri de 202 milioane de lei.

Comenteaza