Britanicii de la Thomsons se mută de pe Dorobanților pe 21 Decembrie

Britanicii de la Thomsons se mută de pe Dorobanților pe 21 Decembrie

Furnizorul de servicii software Thomsons Online Benefits (TOB) și-a transferat centrul de la Cluj din clădirea Olimpia Center în The Office. Planurile acestuia merg către mărirea echipei locale și dezvoltarea activității sale din România.

“Ne propunem să avem 300 de angajați până la finalul anului curent și mult mai mulți până la sfârșitul 2019. Ne aflăm într-un moment în care rolurile noastre din Cluj trec dinspre outsourcing înspre leadership.

Clujul este sediul pentru care am planificat cele mai mari investiții în perioada următoare. Simțim schimbări relevante în nivelul și calitatea ofertelor de clădiri de birouri și de infrastructură, a transportului și a facilităților oferite de Cluj-Napoca, ceea ce îl face un oraș atractiv pentru oamenii noștri”, a declarat managerul general al TOB Cluj, Abdel Azzam.

Planurile de viitor includ mărirea echipei din Cluj și dezvoltarea de noi servicii pentru clienți. “Am ales să investim la Cluj, unde sunt unii dintre cei mai inteligenți și talentați colegi ai noștri, pentru a ne îndeplini misiunea de a schimba, în bine, tot ceea ce înseamnă sistemul de beneficii oferite angajaților”,  susține Stephen Read, CEO al TOB.

Noul sediu Thomsons, situat în complexul The Office este mai spațios și mai bine adaptat nevoilor echipei, cu săli de conferință, sală de jocuri, zone de relaxare și de luat masa, terasă. Inițial TOB a avut sediul pe Calea Dorobanților, în Olimpia Business Center, prima clădire de clasa A din Cluj, dată în funcțiune în 2006.

La inaugurare au participat Chris Bruce, cofondator al companiei, Stephen Read, CEO, membri ai conducerii TOB, dar și ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, alături de reprezentanți ai universităților și organizațiilor IT din Cluj. Thomsons a deschis primul birou în Cluj-Napoca în 2012, iar apoi echipa a crescut în mod constant până la 230 de angajați.

Clujul a devenit un centru tehnologic inovator pentru compania britanică, cu expertiză în software-ul Darwin, care susține platforma online de beneficii pentru angajați numărul 1 din lume. Cu 2 milioane de beneficiari în 90 de țări, utilizat în 30 de limbi, Darwin asigură administrarea pachetelor de beneficii pentru angajați oferite de companii de top la nivel mondial.

Compania a fost fondată în 2000, la Londra, de Michael Whitfield și Chris Bruce și are birouri în Marea Britanie, Singapore, România, SUA. Thomsons este o companie deținută de Mercer, lider global în consultanță pentru dezvoltare în sănătate, bunăstare și carieră, controlat de Marsh & McLennan.

TOB Cluj-Napoca a înregistrat o cifră de afaceri de 15,6 milioane de lei și un profit net de 1,1 milioane în 2016. Principalii jucători de pe piața clujeană de software erau Endava, Softvision, NTT DATA România, Betfair și Iquest, conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza