BRK Cluj, parteneriat strategic cu platforma de investiții Ronin pentru crowdfunding la firmele mici și mijlocii

BRK Cluj, parteneriat strategic cu platforma de investiții Ronin pentru crowdfunding la firmele mici și mijlocii
| Foto: Facebook - BRK Financial Group

Firma de brokeraj din Cluj BRK Financial Group (BRK) întră în parteneriat cu platforma de investiții Ronin și își propune să promoveze alternativele de finanţare a companiilor mici şi mijlocii din ţară.

Compania de brokeraj din Cluj, BRK va colabora într-un parteneriat strategic cu platforma de investiții Ronin pentru sprijinirea ecosistemului antreprenorial din ţara noastră, prin promovarea alternativelor de finanţare a companiilor mici şi mijlocii, potrivit unui raport al societăţii de brokeraj din Cluj publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„BRK a promovat permanent finanțarea companiilor românești prin listarea pe piața de capital și a intermediat unele dintre cele mai de succes listări din ultima perioadă. Prin parteneriatul cu platforma Ronin ne dorim să sprijinim viitoarele listări de succes. Crowdfunding-ul rezolvă din punctul nostru de vedere finanțarea companiilor la început de drum, acele companii inovatoare, cu proiecte fezabile de business, dar ale căror performanțe anterioare nu le permite să vizeze o listare și în același timp nu se încadrează nici în criteriile stricte de acordare a creditelor pentru companii. Prin platforma Ronin investitorii pot participa la capitalizarea companiilor promițătoare prin investiții cu un grad de risc mai ridicat dar care pot genera randamente foarte bune. Ulterior, promovarea acestor companii spre piața de capital va putea reprezenta «liquidity event»-ul așteptat de investitori. În felul acesta, suntem convinși că, împreună cu partenerii din echipa Ronin, putem construi o pepinieră pentru o viitoare piață de capital mult mai atractivă, cu mai multe oportunități interesante de investiție pentru investitori și, prin urmare, cu mai multă lichiditate”, declară Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

BRK este prima și până în prezent singura societate de servicii de investiții financiare listata la BVB.

Prin platforma lansată în decembrie 2021, echipa Ronin urmărește să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât și companiile consacrate care doresc să obțină finanțare, dar și investitorii care sunt interesați să susțină mediul de afaceri din România. Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori și investitorii de tip crowd și de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuție minimă de 100 euro pentru susținerea proiectului preferat.

300.000 de euro, finanțări pentru două start-up-uri Ronin

Softlead, prima companie listată pe Ronin, este o platformă de tip marketplace B2B (Business to Business), cu peste 460 de companii IT partenere și peste 880 de soluții software listate. Obiectivul rundei de finanțare este de a obține din partea investitorilor privați 300.000 de euro, care să susțină Softlead în procesul de accelerare a creșterii la nivel global și în dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor. Softlead dezvoltă în prezent conceptul de ADN Digital al unei companii, ce stă la baza deciziilor de digitalizare, deoarece acesta oferă informații complete despre nevoia de înlocuire sau de achiziționare a unei soluții tehnice noi, în raport cu problemele și obiectivele organizaționale, dar și cu industria, mărimea și ritmul de creștere al companiei.

Cel de-al doilea startup listat de Ronin, StockBinder, este o companie care facilitează integrarea rapidă între magazine online, furnizori şi producători, ce țintește o nouă finanţare pentru automatizarea completă a procesului și pentru începerea expansiunii internaționale. StockBinder creează un ecosistem în care magazinele online și furnizorii atât din România cât și la nivel European pot sa interacționeze, sa stabilească noi relații contractuale și să transmită informații despre cataloage, prețuri și stocuri în timp real. Stockbinder vrea să atraga prin Ronin, 300.000 de euro de la investitori locali. Finanțarea va asigura dezvoltarea integrărilor de tip plug&play cu cele mai importante platforme de ecommerce și ERP, facilitând astfel magazinelor online și furnizorilor accesul rapid la ecosistemul StockBinder. De asemenea, prin aceasta finanțare, StockBinder își propune să înceapa integrarea furnizorilor din piețele vecine.

Ronin a fost fondată de trei antreprenori români (Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan), în 1 decembrie 2021. Platforma de investitii a fost creată pentru a susține și finanța companii și idei de business inovatoare, locale și europene

BRK Financial Group a fost înființată ca societate pe acțiuni în anul 1994 și este una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. BRK oferă o gama variată de servicii, atât investitorilor de retail (tranzactionare piata internă și internațională) cât și emitenților și potențialilor emitenți, cu un pachet de servicii complet, de la consiliere pre listare, derularea unor operațiuni de atragere de capital, listare și consiliere post listare.

În anul 2021 BRK a încheiat mai multe tranzacții de referință printre care listarea pe piata principală – One United Properties, respectiv cel mai mare plasamemt privat de acțiuni – Arobs Transilvania Software.

Comenteaza