BRK Financial a depășit "șocul pandemiei"

BRK Financial a depășit "șocul pandemiei"

Societatea BRK Financial Group (BRK) Cluj a obţinut, în primul trimestru, un profit net de 10,7 milioane de lei, faţă de o pierdere de 4,7 milioane în aceeași perioadă din 2020.

"Raportăm un profit net de 10,7 milioane lei, depăşind semnificativ linia trimestrelor anterioare (trimestrul al treilea şi al patrulea din 2020), când am raportat profituri de aproximativ patru milioane de lei pe trimestru.

La această sumă se adaugă 6,7 milioane de lei, reprezentând reevaluarea pachetului de acţiuni deţinute la Firebyte Games, cu menţiunea că reevaluarea participaţiilor la subsidiare nu au impact asupra contului de profit şi pierdere, ci doar asupra valorii capitalurilor proprii, care au crescut de la 68,6 la 86,1 milioane de lei", au transmis administratorii companiei, la Bursa de Valori București (BVB).

Segmentul de intermediere a generat venituri de 2,5 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut. Subsegmentul tranzacţionare pe piaţa internă a contribuit cel mai mult la această creştere, rulajele atingând valoarea de 246 de milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de cele din primul trimestru al anului anterior. Din activitatea de market maker şi emitere de produse structurate, BRK a obţinut un venit net de 1,4 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de cel realizat în primul trimestru al anului 2020. 

"Operaţiunile desfăşurate pe contul propriu (unde includem tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni listate, operaţiunile de market making pe acţiuni autohtone, veniturile din dobânzi, cupoane şi dividende, diferenţele de curs valutar, cheltuielile cu dobânzile, precum şi marcarea la piaţă a poziţiilor din portofoliu - în general operaţiunile care au asociat riscul de piaţă) au înregistrat un rezultat de +10,9 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 4,7 milioane de lei, în primul trimestru al anului trecut", menţionează conducerea BRK.

BRK este unul dintre cei mai activi intermediari în zona plasamentelor private urmate de listări pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB. Acesta a fost înființat ca societate pe acțiuni în 1994, sub denumirea de Broker Cluj. Activitatea sa de bază este structurată pe două direcții de afaceri: segmentul de intermediere și cel de tranzacționare. Aceasta acționează ca firmă de investiții, intermediar și emitent. 

loading...
Etichete
Comenteaza