Broker SA Cluj, afectată de uraganul din New York

Broker SA Cluj, afectată de uraganul din New York
Societatea de investiţii financiare SSIF Broker e afectată de uraganul din SUA. A fost nevoită să întrerupă cotaţiile pentru trei produse tranzacţionate peste Ocean - BKDOWTL1, BKDOWTL3 şi BKDOWT52.

 

"Pieţele de referinţă pentru activul suport al produselor au fost închise în situaţie de forţă majoră", explică directorul general adjunct al SSIF Broker, Florian Zolcaş-Ienciu, într-o informare remisă Bursei de Valori Bucureşti. Piaţa de capital din New York a fost închisă din cauza uraganului Sandy, care afectează puternic Statele Unite ale Americii, de ieri. Autorităţile americane au ordonat suspendarea circulaţiei auto din cauza riscului de inundaţii şi pagube provocate de Sandy, care urmează să afecteze Coasta de Nord-Est a Statelor Unite. Suspendarea ar urma să dureze până luni sau marţi, iar până miercuri sunt aşteptate perturbări importante de trafic. Primele efecte ale uraganului Sandy s-au făcut simţite duminică, de-a lungul Coastei de Est, provocând anularea a mii de curse aeriene şi evacuarea a sute de mii de persoane la New York şi din anumite zone de coastă.

Preşedintele Barack Obama i-a îndemnat pe americani să ia pericolul "foarte în serios". Rafalele de vânt atingeau noaptea trecută 120 de kilometri pe oră, dar urmau să se intensifice pe măsură ce uraganul înaintează spre ape mai reci. Aceste rafale de vânt ajung până la o distanţă de 800 de kilometri de centrul ciclonului, potrivit NHC. Bursele americane vor rămâne închise luni şi, posibil, marţi din cauza efectelor uraganului.

 

Etichete
Comenteaza