Brokerii clujeni au atras finanțare pentru comerciantul alunelor Elmas

Brokerii clujeni au atras finanțare pentru comerciantul alunelor Elmas

BRK Financial Cluj a intermediat o emisiune de obligațiuni corporative la Bursa de Valori București (BVB) a companiei Golden Foods Snacks (GFS), care deține brandul de semințe, alune și fructe deshidratate Elmas.

Aceasta și-a listat a doua sa emisiune de obligațiuni corporative, cu o valoare nominală de 4 milioane de lei, care cuprinde 40.000 de obligațiuni cu o maturitate de trei ani și o valoare nominală de 100 lei/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise în octombrie 2020 și au o dobândă fixă de 9% plătibilă trimestrial.

„Vorbim de o sumă cumulată de 8,7 milioane lei, bani pe care compania îi folosește pentru dezvoltare. Felicităm întreaga echipă BRK și GFS care a lucrat pentru succesul acestei noi emisiuni de obligațiuni, care, deși derulată în perioadă în care economia resimte efectele pandemiei, demonstrează că indiferent de contextul istoric sau economic, bursa este un canal viabil pentru finanțare.”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

„GFS încheie cu succes o nouă emisiune de obligațiuni și un nou proiect în relația cu investitorii din România prin listarea obligațiunilor la BVB. Ne bucură faptul că investitorii cred în noi și apreciază planul pe care îl avem pe următorii ani, și chiar dacă această emisiune a fost derulată într-o perioadă în care economia țării este caracterizată de incertitudine și este afectată de pandemie, au existat resursele disponibile de finanțare prin piața de capital", a afirmat Sorin Petre, Business Controller al GFS.

Societatea a derulat în perioada 15-30 octombrie un plasament privat pentru vânzare de obligațiuni, intermediat de BRK. Obligațiunile au fost emise la finalul lunii octombrie și au fost alocate unui număr de 70 de investitori (șase persoane juridice și 64 fizice).

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum și realizarea unor investiții, printre care achiziționarea clădirii în care își desfășoară activitatea (500.000 de euro), în vederea reducerii costului cu chiria, și achiziționarea unei linii de producții pentru pufuleți, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

Compania a venit pentru prima dată la BVB în decembrie 2019, când a listat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare o emisiune de obligațiuni de 4,7 milioane lei și cu o maturitate de 3 ani. Portofoliul de produse al societății include marca Elmas (semințe, nuci și alune, fructe deshidratate, fructe deshidratate soft și mixuri) și mărcile pentru partenerii societății (private). BRK a fost înființată ca societate pe acțiuni în 1994, ca Broker Cluj.

Comenteaza