Brokerii clujeni și-au dublat tranzacțiile în pandemie: o jumătate de miliard de euro

Brokerii clujeni și-au dublat tranzacțiile în pandemie: o jumătate de miliard de euro

Cele trei companii de brokeraj din Cluj au realizat în primul semestru al acestui an tranzacții de 2,7 miliarde de lei, o sumă aproape dublă față de cea reușită în prima parte din 2019.

Divizia de brokeraj a grupului Banca Transilvania, BT Capital Partners (BTCP), a ocupat a doua poziție în clasamentul din primul semestru al societăților de intermediere financiară de la Bursa de Valori București (BVB), cu 2,09 miliarde de lei, în comparație cu 1,3 miliarde în același interval al anului trecut.

BRK Financial Group a avut operațiuni de 0,61 miliarde de lei, față de 0,28 miliarde, cu Interdealer Capital Invest a rămas în jurul valorii de 2,3-2,4 milioane de lei. Cota de piață a BTCP s-a mărit cu 4%, iar cea a BRK, cu 2%, conform calculelor ZIUA de CLUJ.

Cei mai mari trei brokeri de la BVB în semestrul I din 2020, Swiss Capital, BTCP şi Tradeville, au intermediat tranzacţii de 5,8 miliarde de lei, cu 4,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, asigurându-şi astfel o cotă de piaţă cumulată de 46%, potrivit analizei realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Primii trei brokeri au intermediat în S1/2019 tranzacţii de 5,5 miliarde de lei (49,5%), deci gradul de concentrare la vârf s-a diminuat în S1/2020 faţă de prima jumătate a anului 2019. Swiss Capital este pentru al doilea an la rând cel mai activ broker, dar cu o cotă de piaţă mai mică. Tradeville are cel mai bun avans, iar Prime Transaction şi Goldring sunt noile intrări în top 10.

 

Comenteaza