Brokerii din Cluj vor susține un producător de medicamente ieșean

Brokerii din Cluj vor susține un producător de medicamente ieșean

Producătorul de medicamente Antibiotice Iași beneficiază din 18 mai de serviciile de market maker al emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group Cluj.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Parteneriatul este o etapă importantă în raport cu obiectivul nostru de îmbunătățire a lichidității, minimizarea volatilității și creșterea performanței acțiunii, pentru a crea valoare pentru acționari și a atrage noi investitori. Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o țintă predilectă.

Expansiunea internațională e cel mai important demers al acționarilor companiei. Ținta noastră o reprezintă creșterea profitabilității afacerii și o realizăm prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile”, a declarat Ioan Nani, director general al Antibiotice.

„Vom cota cu un volum de minim 200.000 de acțiuni Antibiotice (atât pe sensul cumpărare, cât și pe sensul de vânzare) la un spread de maxim 3%, dar obiectivul nostru intern este să cotam cu un spread mediu în jurul valorii de 1,5%. Sperăm că demersurile noastre să se concretizeze într-o creștere a lichidității acțiunilor”, a declarat Monica Ivan, director general al BRK.

Intermediarul clujean BRK devine astfel MME al companiilor Antibiotice, Aages, Impact, MedLife, Romcarbon, Teraplast, Purcari Wineries și pentru obligațiunile IMP 26E. MME este un participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

BRK Financial Group, fosta Broker Cluj, are o activitate de bază structurată pe două direcții de afaceri: intermediere și tranzacționare. Antibiotice Iași este un producător român de medicamente generice. Din 1997, capitalizarea sa bursieră a crescut de la 24 la 336 de milioane de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza