BT a cumpărat acțiuni de 10 milioane de lei ca să își motiveze șefii și angajații

BT a cumpărat acțiuni de 10 milioane de lei ca să își motiveze șefii și angajații

Banca Transilvania (BT) Cluj a informat Bursa de Valori Bucureşti (BVB) că şi-a răscumpărat 3,7 milioane de acţiuni, pentru care a plătit 9,8 milioane de lei.

Titlurile au fost achiziţionate la preţuri situate între 2,61 lei şi 2,63 de lei și fac parte din programul aprobat de acţionarii băncii în 2019. Ei au fost de acord ca BT să răscumpere până la 35 milioane de acţiuni, maximum 0,72% din capitalul acesteia, prin achiziţii la preţurile din piaţă, dar nu la mai mult de 4 lei/titlu.

După un alt program de răscumpărare, de anul trecut, BT informa că urmează să acorde gratuit 30 de milioane de acţiuni (echivalentul a 0,62% din capitalul său social de atunci) pentru angajaţi cu performanţe bune în activitate, membri ai consiliului de administraţie și conducerii, directori, dealeri.

BT este una dintre cele trei companii de la BVB ce îndeplinesc criteriile de lichiditate aferente pieţelor emergente secundare conform standardelor agenţiei de rating FTSE Russell, categorie în care bursa din România va intra din toamnă.

Societatea este cea mai bine clasată companie a pieţei locale de capital în indicele MSCI Frontier Markets. Capitalizarea bursieră a BT este de 13,6 miliarde de lei. Principalii săi concurenți din România sunt BCR, BRD, UniCredit și Raiffeisen.

Comenteaza