BT a terminat data center-ul din Tetarom, care a costat 10 milioane de euro. Ce premieră mondială marchează clădirea

BT a terminat data center-ul din Tetarom, care a costat 10 milioane de euro. Ce premieră mondială marchează clădirea
Banca Transilvania anunţă azi că a terminat lucrările la sediul de birouri şi la data center-ul din parcul industrial Tetarom. "Prin dotările tehnologice, proiectul marchează atât o premieră mondială, cât şi una naţională", spun reprezentanţii băncii. BT a început procedurile de obţinere a certificatului internaţional acordat clădirilor "verzi", Green Building LEED Certification.

Data center-ul cuprinde o clădire de birouri Clasa A+ şi un corp în care funcţionează centrul de date BT (Data Center), aflat în Parcul Industrial Tetarom I, şi a fost finalizat într-un an şi jumătate.

În noua clădire de birouri lucrează 350 de angajaţi din diverse departamente ale Centralei BT. Construcţia cuprinde demisol, parter şi 5 etaje. Investiţia totală a băncii este de peste zece milioane euro, sumă ce include partea de construcţie, dotări, respectiv echipamentele tehnologice de ultimă generaţie care asigură funcţionarea neîntreruptă a Data Center-ului.

"Proiectul BT marchează o premieră mondială în ceea ce priveşte dotarea Data Center cu echipamente de răcire adiabatică", arată banca într-un comunicat de presă. O altă premieră, de această dată pentru România, este instalarea a două grupuri generatoare de energie electrică RG Wilson - UK, de câte 1,25 megawaţi / oră, ambele fiind echipate cu UPS dinamic.

În clădirea de birouri va fi deschisă o agenţie BT pentru companiile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial Tetarom I, a angajaţilor acestora şi ai băncii. Aceştia vor avea la dispoziţie întreaga ofertă de servicii şi produse BT, bancomat şi automat pentru plata facturilor.

Comenteaza