BT, aleasă de peste 60% dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa

BT, aleasă de peste 60% dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa

Banca Transilvania a fost aleasă ca bancă parteneră de peste 60% dintre dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa. Banca a finalizat deschiderea subconturilor de grant pentru toți beneficiarii care au cont la BT. Peste 5.000 de beneficiari eligibili au ales Banca Transilvania, iar după 20 decembrie 2021 vor începe plățile către antreprenori.

Parte din programul de granturi pentru HoReCa, anunțat în iunie, Banca Transilvania a fost aleasă bancă parteneră de peste 60% dintre antreprenori. 

Dintre cei înscriși pentru finanțare nerambursabilă în industria ospitalității, peste 8.000 sunt eligibili, iar pentru circa 5.000 dintre aceștia BT este banca parteneră.   

Banca Transilvania a finalizat deschiderea subconturilor de grant pentru toți beneficiarii care au cont curent deschis la BT. Cei care nu sunt clienți ai băncii, vor avea disponibile conturile de grant în maxim două zile de la deschiderea conturilor curente. Toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt scutite de comision.

De ce trebuie să țină cont beneficiarii de granturi HoReCa:

Dacă la data semnării contractului de grant sunt datorii la bugetul de stat, sumele restante trebuie achitate cu prioritate din grantul primit, iar dovada plății trebuie completată în aplicație. Verificarea sumelor restante și dovada plății este făcută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

În funcție de suma primită, antreprenorii trebie să mențină activitatea 6 sau 12 luni de la data primei tranșe a grantului.

Până în 14 decembrie 2021 vor fi semnate toate contractele de furnizare de ajutor de stat. După 20 decembrie, încep plățile către antreprenori, iar beneficiarii - IMM-uri din industria ospitalităţii, cum sunt hotelurile, restaurantele, pensiunile, agenţiile de turism şi organizatorii de evenimente - pot folosi sumele pentru orice are legătură cu activitatea desfăşurată.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza