BT intră cu 75 de milioane de euro în programul Prima Casă 4

BT intră cu 75 de milioane de euro în programul Prima Casă 4
Banca Transilvania a anunţat astăzi că se va înscrie în programul Prima Casă 4, transmiţând intenţia Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Reprezentanţii băncii consideră această nouă etapă a programului o oportunitate atât de susţinere a creditărţii cât şi de a ajuta clienţii în cumpărarea unei locuinţe, se precizează într-un comuncat transmis astăzi de bancă.

Conducerea băncii a decis alocarea pentru acest program a sumei de 75 de milioane de euro.

"Am fost întotdeauna în prima linie a creditării destinate persoanelor fizice. Şi acum am decis să ne implicăm - de această dată în Programul Prima Casă - datorită succesului de care s-au bucurat celelalte 3 programe similare. Interesul clienţilor pentru această ofertă a fost ridicat, aşa cum ne aşteptam", a precizat Gabriela Nistor, director executiv de retail bancar la BT.

Conform reprezentantului BT, banca a acordat până în prezent prin programul Prima Casă credite în valoare de 48 mil. euro.

VOT operează în cadrul programului Prima Casă cu o dobândă de 5,68%, la creditele în lei, plus comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, respectiv dobândă de 5,239% la creditele în euro.

În cea de-a patra etapă a programului Prima Casă, "Prima Casă 4", garanţia statului va fi redusă la jumătate, iar în program pot fi incluse şi persoane care deţin deja o casă în suprafaţă d emaxim 50 de metri pătraţi. Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a comunica dacă vor accepta noile condiţii.

Primul-ministru Emil Boc a precizat recent că programul va începe după sărbătorile de Paşti.

 

Etichete
Comenteaza