Banca Transilvania îşi face Data Center de 5 milioane de euro

Banca Transilvania îşi face Data Center de 5 milioane de euro
Societatea bancară clujeană intenţionează să construiască o clădire de birouri de clasa A în parcul industrial Tetarom I, pentru viitorul său centru de date.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Propunerea a fost discutată ieri, în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU). Proiectul urmează să revină, principala problemă ridicată de membrii comisiei fiind numărul insuficient de locuri de parcare propuse în varianta actuală. Valoarea investiţiei estimate de oficialii grupului financiar este de peste 5 milioane de euro.

Propunerea prezentată ieri de proiectanţi vizeză un imobil cu două corpuri - unul cu parter, unde urmează să funcţioneze un centru de date, şi un al doilea care ar urma să aibă demisol, parter şi cinci etaje. Demisolul este rezervat spaţiilor tehnice, la parter ar urma să funcţioneze o agenţie BT care va deservi angajaţii din Tetarom I, precum şi săli de conferinţe, iar etajele vor fi destinate birourilor. Arhitectul Şerban Ţigănaş, membru al CTATU, a solicitat ca proiectanţii să prezinte şi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care reglementează parcul Tetarom I. "Avem nevoie de PUZ-ul aprobat pentru a putea compara regulamentul în vigoare cu ceea ce propuneţi dvs. Discutăm acum proiectul sau când se va prezenta acest document", a propus Ţigănaş.

Dacă arhitecţii colegi de comisie Ligia Subţirică şi Adrian Iancu au susţinut necesitatea prezentării PUZ, primarul Sorin Apostu, cel care conduce şedinţele CTATU, a fost mai îngăduitor şi i-a permis arhitectei care a prezentat proiectul să descrie situaţia în raport cu solicitările din certificatul de urbanism. Aceasta a susţinut că propunerile se încadrează în cerinţe. "De ce fiecare clădire din parc are cu totul şi cu totul alte retrageri? Nu cred că felul în care aţi amplasat clădirea contribuie la organizarea logică a zonei", a spus Ţigănaş. Cele 27 de locuri de parcare prevăzute ar fi insuficiente pentru o clădire în care aria utilă a birourilor are 3.500 mp, iar capacitatea ajunge la 350 de oameni, au menţionat membrii CTATU. Primarul a solicitat minimum 35 de locuri de parcare. "Vă aşteptăm săptămâna viitoare cu maximul de locuri de parcare pe care puteţi să îl scoateţi", a spus Apostu.

BT are în pregătire proiectul de mai multe luni şi ar urma să aloce peste 5 milioane de euro. "În clădirea Tetarom I se va afla Centrul de date BT (Data Center), dotat conform celor mai moderne cerinţe în domeniu, precum şi birouri de tip clasa A pentru angajaţi care fac parte din anumite direcţii ale sediului central", au transmis oficialii băncii. În clădire vor lucra 200 de angajaţi din echipa BT. "Lucrările vor fi demarate imediat ce vor fi obţinute avizele şi autorizaţiile necesare. Finalizarea proiectului este programată pentru anul viitor", au menţionat reprezentanţii BT. Grupul financiar BT are divizii de banking, administrarea investiţiilor, finanţarea consumatorilor, leasing, tranzacţii mobiliare, factoring, pensii. Printre acţionarii semnificativi ai băncii se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Bank of Cyprus şi IFC - divizie a Băncii Mondiale.

Teren lăsat de Via Terra

Conform datelor furnizate de Tetarom, BT a preluat un teren iniţial ocupat de o altă societate, Via Terra, care a renunţat la parcelă după izbucnirea crizei financiare. Terenul disponibil are 3.000 mp, fiind amplasat între clădirile deja ridicate ale EnergoBit şi A&A Medical. BT deţine deja două imobile în zona centrală a oraşului, pe str. Bariţiu.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza