BT va reduce dobânda la creditele pentru locuințele “verzi”

BT va reduce dobânda la creditele pentru locuințele “verzi”
Finanţările BT sunt destinate eficienţei energetice pentru sectorul rezidenţial | Foto: Ovidiu Micsik

Banca Transilvania (BT) Cluj a anunțat că va încuraja achiziţionarea de imobile cu eficienţă energetică prin practicarea unei dobânzi favorabile acestora. 

Aceasta a lansat un credit imobiliar / ipotecar “verde” care prevede faptul că pentru împrumuturile luate până la finalul anului, dobânda variabilă în lei va fi de 4,7%, atât pentru creditele noi, cât şi la refinanţări.

“Pentru bancă, Think Green înseamnă, pe lângă credite verzi şi susţinerea ideilor de afaceri sustenabile, folosirea cu responsabilitate a resurselor naturale, oferirea de soluţii de online banking, credite verzi şi acţiuni de împădurire, toate parte din angajamentul BT pentru creştere responsabilă.

Oferta BT înseamnă rate mai mici cu până la 5% faţă de un credit imobiliar BT standard, pe toată perioada de creditare. O locuinţă verde înseamnă un mediu mai sănătos, costuri mai mici la utilităţi, amprentă de carbon mai redusă, dar şi standarde mai ridicate de viaţă”, susțin reprezentanții băncii.

BT este prima bancă din România care a acordat finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial în România, din fonduri ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pas făcut în 2017.

Finanţările destinate eficienţei energetice pentru sectorul rezidenţial reprezintă al treilea domeniu în care BT s-a implicat, primii paşi fiind făcuţi acum 10 ani pentru creşterea eficienţei energetice a activităţilor economice a întreprinderilor mici și mijlocii şi pentru proiecte de creştere sustenabilă derulate de entităţi publice. 

Pe lângă finanţările din parteneriate cu BERD, IFC și EEEF, grupul financiar BT susţine proiecte prietenoase cu mediul din surse proprii, având modele complexe de evaluare a riscului de mediu. Principalii competitori ai BT în România sunt BCR și BRD. 

Comenteaza