BT vrea să intre pe piața din Republica Moldova

BT vrea să intre pe piața din Republica Moldova
Banca Transilvania intenţionează să intre pe piața din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Preşedintele Consiliului de Administraţie al BT, Horia Ciorcilă, care a avut luni o întrevedere cu șeful Guvernului de la Chișinău

Potrivit portalului Unimedia, care citează serviciul de presă al Executivului de la Chişinău, Horia Ciorcilă a declarat că examinează posibilitatea de a intra pe piaţa bancară a Republicii Moldova. Ciorcilă a mai spus că BT a lansat deja în Moldova o companie de leasing, care la momentul de faţă deţine o cotă de piaţă de 15%.

"Avînd în vederea depăşirea recesiunii economice şi experienţa pe care o avem, ne gîndim foarte serios să extindem activitatea Băncii Transilvania şi în Republica Moldova", a spus Ciorcilă, declarând că instituția pe care o reprezintă ar putea lansa în Republica Moldova o serie de servicii inedite.

De cealaltă parte, premierul Vlad Filat a apreciat că Moldova are nevoie de diversificarea serviciilor bancare. "Sistemul bancar este locomotiva care trebuie să genereze plus valoare ca urmare a creşterii economice", a precizat şeful guvernului de la Chişinău.

Comenteaza