București - Cluj, cel mai vândut zbor în România. Unde se pleacă în vacanță cu avionul

București - Cluj, cel mai vândut zbor în România. Unde se pleacă în vacanță cu avionul

Cele mai solicitate destinații externe pentru bilete de avion sunt Italia, Spania și Grecia, iar interne, București - Cluj-Napoca și retur, potrivit agenției de turism Vola. 

Românii îşi doresc să călătorească în Italia, Spania, Grecia şi Marea Britanie, o dată cu relaxarea măsurilor în tot mai multe ţări europene, iar cererea către aceste destinaţii înregistrează o creştere exponenţială, potrivit unui studiu realizat de agenţia de turism online Vola, în perioada 26 aprilie – 12 mai.

“Ca urmare a accelerării procesului de vaccinare desfăşurat la nivel global, dar şi a încheierii mai multor acorduri între statele europene, tot mai mulţi români plănuiesc să reia călătoriile cu avionul în următoarele săptămâni pentru a merge în vacanţe, a reveni la lucru a-şi vizita familiile din alte ţări”, arată studiul. 

În topul celor mai căutate rute sunt zborurile spre şi dinspre Italia, Spania, Grecia, Marea Britanie, iar preţurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors, nivel similar cu perioada postpandemie.

Românii care doresc să călătorească în Grecia în această vară îşi pot rezerva zboruri spre Santorini, Mykonos, Salonic sau Zakynthos pentru preţuri ce pornesc de la 64 euro/zbor dus-întors. Pentru Roma preţurile pentru această vară încep de la 54 euro şi pentru insulele Spaniei, cum ar fi Palma de Mallorca, preţurile pleacă de la 50 euro/zbor de persoană.

“Dacă un trend semnificativ în pandemie a fost achiziţionarea de bilete doar dus, fie pentru returul în România al celor care nu au dorit să rămână în afara ţării în timpul pandemiei, fie pentru deplasarea la locul de muncă din străinătate, acum se vede o creştere semnificativă a zborurilor dus-întors, majoritatea fiind în scop turistic. Din numărul total al rezervărilor, 62% reprezintă bilete doar dus, 38%  dus-întors, iar durata medie a şederii la destinaţie este de 10 zile”, conform Vola.

Pe rutele interne, în perioada 26 aprilie – 12 mai, Vola.ro a vândut 4.000 de bilete, cele mai căutate fiind Bucureşti – Cluj-Napoca, Timişoara – Bucureşti şi Bucureşti – Oradea. 11,57% din numărul total al biletelor vândute de Vola.ro reprezintă zboruri interne.

În pragul pregătirilor pentru eliberarea paşaportului Covid-19, propus de Uniunea Europeană încă de acum câteva luni, tot mai multe state confirmă relaxarea restricţiilor începând cu a doua jumătate a lunii mai şi dau undă verde la rezervarea biletelor de avion.

“Veştile bune au generat şi o creştere rapidă a numărului de bilete de avion vândute, creşteri de până la 80% de la o săptămână la alta. Peste 66% dintre biletele vândute în această perioadă au plecare în luna mai, iar pentru lunile de vară (iunie-iulie-august) au deja peste 3.000 de bilete rezervate, urmând ca cifrele să crească în perioada următoare, pe măsură ce restricţiile se vor ridica în Europa.

Cei mai mulţi pasageri zboară acum singuri (68,8%), în timp ce restul rezervărilor sunt acoperite de grupuri formate din două sau mai multe persoane. Iar dacă înainte de pandemie, biletele de avion erau achiziţionate şi cu trei luni înainte, acum rezervările se fac, în medie, cu aproximativ 23 de zile înaintea deplasării”, relevă cel mai recent raport Vola.ro.

Comenteaza