Buda: "Laptele consumat de majoritatea românilor a ajuns să fie doar o copie fadă a celui autentic"

Buda: "Laptele consumat de majoritatea românilor a ajuns să fie doar o copie fadă a celui autentic"

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, spune că guvernul PSD-ALDE nu este capabil să protejeze interesele fermierilor români și nici sănătatea românilor care sunt nevoiţi să consume un "lapte îndoielnic" care a ajuns să fie doar "o copie fadă a laptelui autentic".

"Guvernul PSD-ALDE, incapabil să protejeze interesele fermierilor români, dar și sănătatea fiecărui consumator din România! Laptele consumat de majoritatea românilor a ajuns să fie doar o copie fadă a laptelui autentic", atrage atenţia europarlamentarul clujean.

Buda spune că produsele din comerț "au gust și miros de lapte, dar ele au văzut laptele doar pe etichetă".

Politicianul face referire la studiul Asociației Pro Consumatori, care face parte din Campania Națională de Informare și Educare ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”, în care s-a analizat conţinutul etichetei de la 25 mărci de lapte de consum comercializate în marile structuri comerciale.

"Concluziile acestei analize au fost unele îngrijorătoare. Astfel, 80% din laptele consumat de români este standardizat, ceea ce înseamnă că este un lapte prelucrat. Laptele standardizat conţine lapte praf, lapte parţial smântânit, lapte smântânit sau grăsimi din lapte. Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu ştiu să facă diferenţa, pe baza informaţiilor trecute pe etichetă, dintre un lapte standardizat şi unul nestandardizat. Laptele este un aliment valoros, din punct de vedere al nutrienţilor continuţi şi al beneficiilor aduse organismului: conține peste o sută de substanțe necesare organismului, dintre care lipidele, glucidele și proteinele specifice, ușor digerabile, toți aminoacizii, zeci de vitamine și minerale. Totuși, având în vedere că majoritatea românilor care consumă lapte, aleg laptele standardizat, atunci beneficiile aduse organismului sunt reduse considerabil", spune europarlamentarul clujean.

"Cu siguranță, consumul de produse de o calitate îndoielnică va aduce câștiguri substanțiale pentru unii, dar efectele vor fi dezastruoase pentru noi toți. Din păcate, guvernul PSD-ALDE îmbolnăvește populația și falimentează adevărații fermieri care se văd obligați să își vândă laptele la un preț derizoriu. În acest sens, am solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îmi transmită care sunt recomandările pentru autoritățile române în ceea ce privește promovarea consumului de lapte natural. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi", conchide Buda.

Comenteaza