Bugetarii umflă prețurile la hoteluri. Clujul, printre destinațiile preferate

Bugetarii umflă prețurile la hoteluri. Clujul, printre destinațiile preferate

Preţurile la cazare în hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu 9% în acest an, faţă de 2018, şi cu 55% faţă de 2017, ca urmare a utilizării voucherelor de vacanţă, potrivit portalului de rezervări Travelminit.ro.

"Tichetele de vacanţă au influenţat preţul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creştere de preţ de 55% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018 pentru o noapte pentru două persoane, iar pentru o familie creşterea este de 44% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018".

Printre cele mai scumpe destinaţii din România în 2019 se regăseşte capitala, cu un preţ de 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro.

Specificul călătoriilor de toamnă este că se desfăşoară majoritar pe perioada weekend-ului (prelungit, joi - duminică), iar numărul mediu de nopţi rezervate de un cuplu, o familie sau un grup este de 2-3 nopţi.

Principalele destinaţii din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărăşanul, staţiunile balneoclimaterice din Covasna şi Harghita, dar şi oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu.

În perioada septembrie - decembrie, turiştii îşi rezervă sejurul cu o lună înainte. Tichetele de vacanţă acordate angajaţilor au scumpit indirect, pachetele pentru Crăciun şi Revelion. Hotelurile şi pensiunile au mărit tarifele cu până la 10% față de 2018, arată informaţiile de pe o platformă de rezervări online.

Raportate la tarifele practicate acum doi ani sunt mai mari chiar şi cu 50%. Patronii hotelurilor spun că s-au scumpit alimentele, şi au făcut investiţii, dar că a crescut şi cererea, graţie voucherelor de vacanţă.

Pentru Crăciun şi Revelion, un hotel de 4* din Poiana Braşov oferă sejururi de patru zile, pentru două persoane, cu preţuri între 2.800 şi 6.300 de lei. Pachetele, care includ nouă mese şi spectacole live în fiecare zi, sunt cu 5% la sută mai scumpe faţă de anul trecut, dar s-au vândut rapid. Clienţii au fost în special bugetari, care primesc tichete de vacanţă.

Comenteaza