Bugetul românilor pentru vacanţe a crescut cu 30%. Alocă între 900 şi 1.200 euro

Bugetul românilor pentru vacanţe a crescut cu 30%. Alocă între 900 şi 1.200 euro

Sumele pe care le alocă românii pentru vacanţele în străinătate, în sezonul estival, au crescut, în medie, cu 30% în ultimii cinci ani, potrivit unei analize realizate de o agenţiei de turism. În prezent, costul mediu al unui sejur estival a ajuns la 900 – 1.200 de euro. 

Durata concediilor de vară în afara ţării este de minimum şapte zile, ajungând adesea la zece zile. Turiştii români preferă să plece în vacanţe în perioada iunie – septembrie, pe care le rezervă cu câteva luni înainte, cu un vârf de rezervări în lunile ianuarie şi mai. În vacanţele de vară, 70% dintre români accesează servicii all inclusive, de care să se bucure alături de familie sau de prieteni, în condiţiile în care peste 90% dintre turişti călătoresc în grupuri.

Apetitul românilor pentru vacanţe a crescut în ultimii ani, astfel că, în prezent, turiştii merg, în medie, în două concedii pe vară. În continuare, sunt dispuşi să plătească pentru confort sporit, de aceea optează pentru cazare în unităţi hoteliere mari şi alocă, în medie, 500 de euro pentru cheltuieli extra per sejur.

 

Comenteaza