Bulă turistică între Bulgaria, Grecia și Serbia. Intră și România?

Bulă turistică între Bulgaria, Grecia și Serbia. Intră și România?

Circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie fără obligativitatea unei perioade de carantină, dar pe baza unei declaraţii scrisă la frontieră, care să ateste că semnatarul nu prezintă simptome de COVID-19. 

Circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie fără obligativitatea unei perioade de carantină de 14 zile pentru limitarea epidemiei de coronavirus, informează marţi Reuters şi BTA. Va fi nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că semnatarul nu prezintă simptome de COVID-19, călătoreşte pe proprie răspundere şi nu este supus carantinei în ţara sa, precum şi de un număr de telefon pentru contact.

Conform Agerpres, anunţul a fost făcut de premierul bulgar Boiko Borisov, după o videoconferinţă în format cvadrilateral cu lideri de la Atena, Bucureşti şi Belgrad. El şi-a exprimat speranţa că România se va alătura în curând iniţiativei regionale de liberă circulaţie şi a dezvăluit că Bulgaria poartă tratative în vederea relaxării restricţiilor de deplasare şi cu Austria şi Germania.

Autoritățile de la București nu au făcut încă niciun angajament cu cele trei țări. Pe de altă parte, hotelierii de la malul mării au anunțat că litoralul românesc se deschide oficial de la 1 iunie.

„Nu cred că granița cu Bulgaria este închisă, cine dorește să plece poate să se ducă. Dar ce doreau colegii noștri bulgari, sârbi și greci era un protocol între cele patru sate, în așa fel încât circulația turiștilor să se desfășoare fluidizat. Noi înțelegem preocupările lor, le împărtășim, dar sănătatea populației este mult mai importantă decât a da rapid drumul la circulație. Nu avem toate datele, haideți să mai așteptăm câteva zile. Eu cred că turiștii români în acest an vor prefera turismul românesc, cred este mai bine să ne concentrăm pe turismul intern, turiștii români să fie în siguranță la mare, sunt convins că în curând vom vorbi de turism într-un mod organizat și în siguranță în România, asta ne preocupă ca minister al Economiei și Turismului, ca cetățenii români și alții din afara României să vină în concediu în România în siguranță”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu la Digi24.

 

 

Comenteaza