Bună Ziua, şantierul continuu

Bună Ziua, şantierul continuu
Dezvoltatori din extensia de sud a orașului, intens populată cu locuințe, încep un nou bloc. Vecinii proprietari de hotel încearcă să continue afacerile imobiliare.



Bună Ziua atrage și în 2014 investiții imobiliare, cu alte blocuri ce urmează să treacă din planșe în șantier, și așteaptă câteva noi dotări de cartier.
 
Cu lucrări în stadii avansate pentru al cincilea bloc din cadrul ansamblului Bonjour Residence, dezvoltatorii de la Elite Grup au în pregătire proiectul pentru al șaselea imobil prevăzut în planuri. “Al cincilea bloc este ridicat, la roșu, va fi finalizat undeva în mai-iunie, și, înainte de asta, ne-am dori să ne apucăm și de blocul 6, acum, în primăvară, în funcție de obținerea avizelor necesare. Vânzările merg bine, am vândut 85% din primele patru blocuri construite, în cel de-al cincilea, fiind încă în construcție, acum am început să vindem, așa că mergem în continuare cu lucrările”, a explicat Georgiana Man, director de marketing al dezvoltatorului. Prețurile de vânzare rămân la același nivel: 1.000 euro/mp. Blocurile deja finalizate cumulează 256 de apartamente, iar dezvoltatorii au amenajat în toamnă și un mic loc de joacă pentru copii. Componentele de servicii (clădire de birouri, școală, prinse în planuri) au fost prevăzute însă pentru etapele ulterioare de proiect.
 
În vecinătate, apartamentele din proiectul foștilor parteneri ai Elite, Mao Imobiliare, se vând în cadrul procedurii de insolvență. La finalul anului trecut, reprezentanții Casei de Insolvență Transilvania (CIT), în administrarea căreia se află ansamblul Mao Life Residence (MLR), anunțau că în cadrul proiectului se vânduseră doar 44 de apartamente în patru ani, iar la opt luni după intrarea în procedură, 38. Potrivit acestora, de la intrarea proiectului MLR în insolvență, în aprilie 2013, CIT a realizat vânzări de 3,7 milioane de euro (cu taxa pe valoare adăugată inclusă). MLR este jumătatea intrată în procedură de insolvenţă din cadrul unui ansambu demarat în Bună Ziua în parteneriat cu alţi dezvoltatori imobiliari. Ulterior începerii lucrări, cei doi asociaţi - Mao şi Elite - şi-au împărţit proiectul şi au gestionat separat dezvoltarea şi vânzarea sa, sub nume diferite şi cu echipe diferite. Potrivit planurilor anunţate înainte de izbucnirea crizei imobiliare, întregul ansamblu de locuinţe şi servicii ar fi trebuit să fie livrat în 2010.
 
În zonă, proprietarii celui mai mare hotel din Cluj, Grand Italia, au un proiect de blocuri cu 200 de locuinţe, iar o parcelă a fost cedată pentru un lăcaş de cult și o alta, pentru o grădiniţă. Într-o ședință din toamnă a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, Saf Adria, societatea care deţine hotelul, a adus Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unei biserici (Sf. Mare Mucenic Mina) şi modificarea de indici urbanistici pentru proiectul prevăzut în vecinătatea Grand Italia. Proiectul Saf Adria vizează construirea a 28 de imobile cu 196 apartamente şi a unui corp de clădire cu alte patru locuinţe, iar un teren de 1.000 mp este rezervat unei grădiniţe. Regimul de înălţime dorit este de parter, două etaje şi un al treilea retras. “Am găsit un partener care ar vrea să înceapă câteva construcții, trei sau patru imobile, de câte 16 apartamente, pe care să le facă anul acesta. Vom intra cu o parte de investiție sau vindem o parte din teren, suntem în tratative”, a menționat Simion Prunean, asociat în Saf Adria.
 

În așteptarea dotărilor de cartier 

În Bună Ziua (supranumită Pipera Clujului din cauza “modelului” de dezvoltare) au fost aprobate, înainte de criza imobiliară, proiecte ce prevedeau pe planşe spaţii verzi, grădiniţe, spaţii comerciale şi alte dotări necesare unei zone asaltate de blocuri de locuinţe, însă zona duce lipsă de servicii, chiar dacă în ultima perioadă au apărut unele dotări comerciale. Bună Ziua e una dintre zonele cu prețuri ridicate în piața imobiliară a orașului și cu sute de locuințe dezvoltate în ultimii ani.

Comenteaza