Bursa de la București face racolări de investitori la Cluj

Bursa de la București face racolări de investitori la Cluj

Cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, Bursa de Valori București (BVB), va organiza o serie de evenimente gratuite de educație financiară adresate persoanelor fizice interesate să devină investitori.

„Conceptul educațional care stă la baza programului “Fluent în finanțe” are în vedere asigurarea unui prim contact al participanților cu piața de capital și cu VB.  Desfășurăm acest proiect la nivel național tocmai pentru a veni mai aproape de persoanele care nu sunt familiarizate cu piața de capital, dar care corespund profilului de investitor și care pot beneficia de pe urma acestei calități. Vom avea mai mulți investitori pe măsură ce crește nivelul de cultură financiară, iar unul dintre obiective este să avem cât mai mulți români cu economiile investite pe piața de capital” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

În circuit sunt cuprinse șapte mari orașe ale țării, evenimentele de la Cluj, care se vor desfășura în parteneriat cu grupul Banca Transilvania, urmând să aibă loc în 16 mai și în 9 octombrie, conform calendarului BVB.

„Promovăm investițiile responsabile și piața de capital în rândul investitorilor individuali. Astfel contribuim la facilitarea accesului lor la societăți de intermediere financiară, fonduri de investiții și fonduri de pensii din întreaga țară, toate cu un singur scop: să facem piața românească de capital mai accesibilă oricărei persoane interesate să devină investitor”, a spus Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Programul a început în 2015 și inițial a vizat companiile interesate să ofere cursuri de educație financiară către angajați. Proiectul a fost extins către persoane fizice, în 2016 către studenți și către companiile listate pe bursă. 40 de companii și 17 universități au introdus cursurile pentru angajații și studenții lor.

170 de seminarii, dintre care 19 pentru persoanele fizice, la care au participat 10.000 de oameni au fost ținute până acum. „Fluent în finanțe” include mai multe segmente, printre care videoclipuri educaționale, un modul de eLearning, glosar de termeni, test de cunoștinte, o hartă interactivă a companiilor de brokeraj autorizate.

Comenteaza