Businesmanul Dorel Goia are acțiuni de 132 de milioane de euro la TeraPlast

Businesmanul Dorel Goia are acțiuni de 132 de milioane de euro la TeraPlast
Cel mai mare combinat de materiale de construcții din țară | Foto: TeraPlast

Omul de afaceri clujean deține aproape jumătate din cel mai mare combinat de construcții din România, TeraPlast Bistrița, aflat “pe val” la Bursa de Valori București (BVB).

La viitoarele lor întruniri, din 28 aprilie, acţionarii producătorului de materiale de construcții au de aprobat propunerea de repartizare a profitului net aferent anului 2020, respectiv a sumei de 30,7 milioane de lei sub formă de dividende, conform BVB.

Acestea au fost distribuite conform hotărârii din noiembrie 2020, prin care s-a aprobat distribuirea de dividende de 45,3 milioane de lei, din care 30,7 milioane din profitul aferent anului 2020, iar diferenţa din rezultatul reportat.

Dividendele au fost plătite în 24 decembrie 2020. Ordinea de zi mai prevede aprobarea limitei maxime de îndatorare pe care societatea o poate contracta, până la 150 milioane de lei, respectiv aprobarea suplimentării acestei limite cu 60 de milioane pentru garantarea împrumuturilor şi contractelor de leasing.

TeraPlast are o capitalizare de 1,4 miliarde de lei şi este deţinută în proporţie de 46,8% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii are 12,2% din capitalul social. Acţiunile Teraplast au înregistrat o creştere puternică în această lună, după ultimele anunțuri ale administratorilor.

TeraPlast SA este compania-mamă a grupului cu acest nume - cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este format din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Ungaria. 

Un administrator și-a dat demisia

Acționarii se vor pronunța și pentru numirea lui Lucian Anghel, actual CEO la Banca Românească şi vicepreşedinte al companiei informatice Bittnet Systems. ca administrator provizoriu până în septembrie în urma demisiei lui Răzvan-Ştefan Lefter. Cel din urmă reprezenta fondul de investiţii KJK Balkan Holding, care și-a vândut întreaga participație, de 10,05%, în noiembrie 2020.

Comenteaza