Businesmenii Clujului învață liceenii cum să își întemeieze propria afacere FOTO

Businesmenii Clujului învață liceenii cum să își întemeieze propria afacere FOTO
Oamenii de afaceri clujeni Dan Pitic, proprietarul grupului Perpetuum, și Bogdan Herlea, fondator al companiei Pitech+Plus, se numără printre mentorii primei comunități de elevi antreprenori din România.

iXperiment, primul accelerator de start-up-uri pentru liceeni din țara noastră, va selecta tineri clujeni care să își transforme ideile în realitate. Acceleratorul va aduce împreună potențialul din licee și resursele sistemului privat într-un laborator în care adolescenții vor veni cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății, îmbunătățesc viețile oamenilor și creează contextul pentru inovație. 

Alături de participanți, din comunitatea iXperiment fac parte antreprenori de top și experți la nivel național și internațional, care figurează ca mentori: Dan Pitic – proprietar al Perpetuum, Bogdan Herea – fondator al Pitech+Plus, Dragoș Petrescu – CEO al City Grill, Iulian Pădurariu – CEO al Pony Car, Tudor Bîrlea – cofondator al This Is Not a Storm, Cornel Marian Hoza – președintele Beard Brothers, Melania Galea – fondator al Lean in Cluj, Adrian Pica – manager de produs la Telenav.

Cu acest prilej va fi dezvoltat și un program pentru profesorii de educație antreprenorială ai participanților din cadrul acceleratorului. Programul va consta în două workshop-uri în martie și aprilie prin care acestora li se oferă acces la resursele necesare (curriculum educațional inovativ, antreprenori de top) pentru a-i susține pe liceeni în călătoria provocatoare prin lumea business-ului. 

Cursanții vor avea ocazia să aplice cunoștințele dobândite în cadrul programului (antreprenoriat, inovație, tehnologie, marketing, finanțe) pentru a-și lansa propriile afaceri. Sesiunile acceleratorului se vor ține la Liceul M. Eminescu din Cluj-Napoca. La competiția finală, din 8 iunie, afacerile cu cel mai mare progres vor fi premiate, iar câștigătorii vor obține investiții pentru a-și extinde afacerile și a genera impact pozitiv în comunitățile lor.

Comenteaza