Business-ul cu cereale merge bine la Cluj. Afaceri de peste 150 de milioane de euro pentru East Grain în 2021

Business-ul cu cereale merge bine la Cluj. Afaceri de peste 150 de milioane de euro pentru East Grain în 2021
| Foto: pxhere.com

Trader-ul de cereale East Grain din județul Cluj estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 23% pentru 2022, după ce anul trecut grupul a reușit să ajungă la 153 de milioane de euro.

East Grain este un trader de cereale din județul Cluj, controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria. Grupul estimează o crestere a afacerilor cu 23% pentru 2022 față de anul trecut. În 2021, compania a realizat o cifră de afaceri de 539 mil. lei (109,5 mil. euro). Cifra de afaceri la nivel de grup a ajuns anul trecut la 153 mil. euro, conform informaţiilor transmise de oficialii East Grain, citate de ZF.

„Anul 2021 a fost foarte bun pentru agricultura românească. Am avut producţii peste medii şi chiar record la unele produse agricole. Pe lângă asta, o apreciere a cotaţiilor la principalele produse agricole la nivel mondial, între 40-80% în funcţie de produs, a constituit reţeta unui an excelent atât din punctul de vedere al preţurilor, cât şi al cantităţii“, a declarat Tamas Vincze, CEO al grupului East Grain.

Compania a finalizat anul trecut investiţii de 4 mil. euro, cea mai importantă fiind achiziţia unui siloz de cereale în Iernut, judeţul Mureş.

Comenteaza