Businessman-ul clujean Adrian Tomșa a plătit datoriile la stat ale Prima TV

Businessman-ul clujean Adrian Tomșa a plătit datoriile la stat ale Prima TV

Compania Clever Business Transilvania (CBT) a anunțat finalizarea cu succes a tranzacției prin care a preluat postul de televiziune Prima TV. După achiziție, acesta s-a alăturat grupului media Clever, dezvoltat de businessman-ul clujean.  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Achiziția Prima TV a reprezentat un proces complex, avându-se în vedere starea de reorganizare judiciară a societății vânzătoare, necesitatea obținerii acordului din partea Consiliului Concurenței, precum și necesitatea obținerii acordului din partea Consilului Național al Audiovizualului (CNA).

Ca element specific, condiția impusă de CBT pentru finalizarea acestei tranzacții, respectiv plată integrală a impozitelor și taxelor restante către bugetul de stat acumulate de către vânzător, de peste 10 milioane de lei, a fost respectată.

Cumpărătorul, CBT, a plătit direct către bugetul de stat, în numele vânzătorului, toate taxele restante, obținându-se astfel atestatul fiscal cu datorii zero către buget, element necesar pentru aprobarea de către CNA a tranzacției”, anunță grupul Clever.

În perioada următoare grupul Clever va investi în Prima TV, atât în oameni care să se alăture postului tv, cât și în echipamente tehnic și programe.

"Avem răbdare, Prima este un proiect pe termen lung pentru noi. Ne propunem să revenim în topul televiziunilor comerciale din România, în următorii trei ani. Avem un plan pe care-l vom executa, cu milestone-uri setate la fiecare șase luni, cu o atenție acordată creșterii și dezvoltării în mediul digital", a menționat Adrian Tomșa, acționar majoritar al Prima TV.

Pe parcursul tranzacției, asistența juridică a fost asigurată de casa de avocatură Țucă, Zbârcea & Asociații, conform Profit. Grupul media dezvoltat de Tomșa mai conține televiziunea Look Plus, canalele sportive Look Sport 1, 2 și 3, Look 4K, televiziunile tematice Agro TV, Profit.ro dar și site-urile looksport.ro, lookplus.ro, lookmedica.ro, agro-tv.ro și profit.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza