Canalele Clujului, prezentate pe Facebook. Cum arată subteranele Turzii

Canalele Clujului, prezentate pe Facebook. Cum arată subteranele Turzii
Lucrătorii Companiei de Apă Arieş (CAA) au decis să prezinte pe reţelele de socializare cele mai dificile intervenţii pe care le-au avut în zona Turzii.

Cea mai recentă a fost verificarea canalului colector din Câmpia Turzii, mai precis pe străzile Laminoriștilor, 22 Decembrie și T. Vladimirescu. Imaginile inserate pe Facebook surprind atât activităţile subterane, cât şi cele supraterane. Alte lucrări din această lună au vizat străzile Dr. I. Rațiu, G. Coșbuc, Războieni, Amurgului, Intrarea Amurgului, Lotus, Abatorului, A. Vlaicu, din Turda.

CAA desfășoară aici o amplă acțiune de decolmatare şi curățare a căminelor de colectare a apelor pluviale înfundate cu deșeuri menajere, resturi provenite din construcții, criblură, frunze și alte materiale care blochează accesul apei în canalizare.
 
Societatea a fost înfiinţată în 2007 ca operator al serviciilor de apă şi canalizare în zona Turda – Câmpia Turzii. Aceasta este persoană juridică înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, fiind deţinută în totalitate de autorităţile locale ale zonei. Societatea are două sucursale, la Câmpia Turzii şi la Turda, principalele sale activităţi fiind captarea, tratarea şi distribuţia apei.
 
Municipiile şi comunele din regiune au înfiinţat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieşului. Ea este constituită pe o durată nedeterminată și are ca scop realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii serviciilor pe baza strategiei de dezvoltare a zonei şi furnizarea în comun a serviciilor, forma adoptată fiind gestiunea delegată către operatorul unic CAA.

Comenteaza