Când se redeschid restaurantele? Tătaru: "Noi vrem să fie cât mai repede"

Când se redeschid restaurantele? Tătaru: "Noi vrem să fie cât mai repede"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că săptămâna aceasta se va discuta într-un grup de lucru pentru a se cădea de acord asupra unor reguli în vederea redeschiderii restaurantelor, dar a subliniat că orice măsură se ia în context epidemiologic.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul şedinţei de Guvern, dacă se ia în calcul redeschiderea restaurantelor la 15 iulie.

"Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic prin evaluarea pandemiei la nivelul ţării noastre. Noi aveam în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei şi mobilizările de forţe atât populaţionale, cât şi ale noastre ca şi aparat medico-sanitar într-un context de evoluţie a numărului de cazuri de trei săptămâni ne-au făcut să amânăm aceste măsuri de relaxare. Suntem într-un moment în care, încă începând de joi, am iniţiat un grup de lucru (...) pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi de altfel le-am şi stabilit odată cu deschiderea teraselor, numai că o parte dintre parteneri respectă mai puţin aceste reguli. Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede", a spus Tătaru.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza