Când vom putea merge din nou în vacanţă? Scenariul optimist și cel pesimist

Când vom putea merge din nou în vacanţă? Scenariul optimist și cel pesimist

Pandemia cu noul tip de coronavirus a stricat planurile de vacanță la nivel global, multe dintre concediile de vară fiind deja anulate.

Pandemia care a închis granițe și a ucis în doar câteva luni peste 100.000 de oameni în toată lumea a dat peste cap și planurile de vacanță. Totuşi, oamenii se întreabă când vor intra lucrurile în normal şi când vom putea să călătorim din nou. 

Conform Business Magazin, dintr-un articol publicat pe platforma britanică express.co.uk reiese că multe dintre concediile de vară au fost deja anulate pentru anul în curs, în contextul în care călătoriile internaţionale vor reîncepe după ce această criză se încheie.

Totuşi, în timp ce pare contraintuitiv să cauţi vacanţe în timp ce eşti izolat, pentru unii poate fi o bună modalitate de petrecere a timpului. Căutarea unei potenţiale călătorii poate fi o modalitate prin care să vedem „luminiţa de la capătul tunelului”.

Potrivit sursei citate, dacă restricţiile vor deveni mai relaxate în linie cu Wuhan, China, am putea să vedem că zborurile de pasageri vor deveni operaţionale în trei luni de acum.

În Regatul Unit, Asociaţia Tour Operatorilor Independenţi spune că anticipează că de acolo călătoriile vor reîncepe în vară. Majoritatea experţilor citaţi de sursa menţionată spun însă că prezic plecări toamna devreme, în septembrie şi octombrie. Mark Hall, director de produs al tour operatorului principal din Regatul Unit, TUI, spune că clienţii ar putea începe să plece în primele călătorii toamna devreme.

„Ştim că oamenii vor vrea să călătorească din nou şi,deşi este dificil de prezis ce se va întâmpla exxact, credem că escapadele de toamnă şi iarnă se vor dovedi mai populare ca niciodată, din moment ce oamenii vor dori să îşi recupereze concediile”, crede el.

Nu toți sunt, însă, la fel de optimiști. Platforma de comparare de preţuri pentru biletele de avion Skyscanner spune că un sfert dintre călători nu cred că vor reîncepe călătorii pentru cel puţin 6 luni.

Comenteaza