Căpitanul Stanciu părăseşte corabia Jolidon

Căpitanul Stanciu părăseşte corabia Jolidon
Olga Stanciu, aflată în fruntea grupului Jolidon timp de peste 20 de ani, a plecat din firmă. Societatea clujeană, acum în insolvenţă, este condusă acum de un executiv coordonat de asociatul unic Gabriel Cîrlig.

„Am decis că a venit timpul să mă dedic mai mult familiei şi, de asemenea, să mă ocup de doctoratul în modă, la Universitatea de Artă şi Design. Acum sunt bunică şi voi avea vreme mai multă de nepoţi. Sunt convinsă că cei care au rămas la Jolidon vor şti să se ocupe aşa cum se cuvine de firmă”, susţine fostul director adjunct. Olga Stanciu este membră a Asociaţiei Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. 
 
Atribuţiile sale au fost preluate, în cea mai mare parte, de directorul general Gabriel Cîrlig, fondator al producătorului de lenjerie, dar şi de alte persoane din conducerea companiei, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. „E mult de muncă acum, după ce a venit noul investitor din Germania, dar avem speranţa că va fi mai bine, mai ales dacă va acoperi o parte din datorii”, spun surse din cadrul societăţii.

Situaţie la limită, investitor german la orizont

Mai mulţi creditori au solicitat intrarea în insolvenţă a societăţii clujene Jolidon Import Export, care s-a produs efectiv în vara anului trecut - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, bănci creditoare, furnizori de materie primă sau de utilităţi, din ţară şi din străinătate. Printre creditorii persoane juridice se numără Central Areni (6,9 milioane), Central Aşchiuţă (3,3 milioane), Karpi Expert (3,1 milioane), Flacăra (2,8 milioane), Sisters SRL (2,2 milioane), Iluna Group (2,2 milioane), Fabrica Tessuti Elastici Besana (1,1 milioane), Euroinvest Intermed (1 milion). 
 
Inclusiv Cîrlig figura printre creditori, cu 20 de milioane de lei. Din comitetul creditorilor, condus de Astra Rail Management (ARL), mai fac parte ANAF şi Moda Pierre (Franţa). ARL, controlată de germanul Thomas Manns, este cel mai mare creditor al Jolidon, după ce a preluat o creanţă de 117 milioane de lei a societăţii clujene de la BCR.
 
Datoriile la cei 354 de creditori erau iniţial de 320 de milioane de lei. Societatea cu obiect de activitate fabricarea de articole de lenjerie de corp avea 1.020 de angajaţi în 2014, o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei şi o pierdere de 99 de milioane, rezultată din venituri de 79 de milioane şi cheltuieli de 179 de milioane. Datoriile în 2014 se ridicau la 256 de milioane de lei. 

Au menţinut tradiţia la Paris 

450 de branduri de top din 37 de țări, printre care şi cele de Cluj, și-au prezentat la Paris noile colecții ale sezonului toamnă-iarnă 2016-2017, la Salon International de la Lingerie (SIL). În ianuarie se împlineau 20 de ani de când Jolidon participa la SIL. Clujenii s-au prezentat cu noile colecții ale celor două branduri-cheie, Jolidon și Prelude.

Piese din colecțiile Fashion, Clandestine, Bridal & Honeymoon Moments, Prelude au fost prezentate în stand și în forumul de tendințe ale salonului. Pe parcursul evenimentului, Jolidon a fost gazda marilor birouri de stil pariziene. O parte din piesele de lenjerie de la Cluj au fost prezentate în cadrul spectacolelor de modă ale salonului.

Comenteaza