Cărămizile din Cluj au trecere. Cemacon a vândut de 120 de mil. lei după prima jumatate a anului. Producătorul anunță și un parc fotovoltaic de 1 mil. euro după fabrica de la Recea

Cărămizile din Cluj au trecere. Cemacon a vândut de 120 de mil. lei după prima jumatate a anului. Producătorul anunță și un parc fotovoltaic de 1 mil. euro după fabrica de la Recea

Producătorul local de materiale de construcții, Cemacon Cluj face bani frumoși după primele 6 luni din 2022. Compania controlată de frații Pavăl (Dedeman) va deschide o fabrică la Recea și un parc fotovoltaic de peste 1 milion de euro.

Cemacon Cluj (simbol bursier CEON), producătorul local de materiale de construcții, controlat de frații Pavăl (Dedeman) a avut o primă jumătate a anului 2022 de bun augur. Compania a înregistrat un profit net de 49.660.840 milioane de lei, cu 13% fața de aceeași perioadă a anului trecut și o cifră de afaceri de 123.429.514 milioane de lei (din care 123.419.128 mil. lei - vânzări), adică un plus de 47% față de primele șase luni din 2021, potrivit datelor oficiale din raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Producătorul de cărămizi din Cluj a înregistrat un profit operational (EBITDA)  de 67.469.699 milioane de lei în primul semestru din 2022.

Fabrică la Recea și parc fotovoltaic de peste 1 milion de euro

Prima jumătate a anului a fost marcată de instabilitate geostrategică şi macroeconomică, de creşteri de costuri la energie electrică, gaze şi materii prime, care s-au reflectat direct în costul de producţie al CEMACON. Cu toate acestea, rezultatele financiare arată în mod clar performanţa acestui semestru, cifra de afaceri fiind cu 47% peste perioada similară a anului anterior, în condiții de profitabilitate foarte bună. De asemenea, suntem în grafic cu proiectul noii fabrici de la Recea, în care vom produce plăcute de cărămidă aparentă klinkerizată și ne pregătim pentru implementarea unui nou proiect de energie regenerabilă, în valoare de 1.052.856 mil. euro: parcul fotovoltaic «Cemacon Green Energy Farm»”, spune Daniel ȘologOn, director general al Cemacon, potrivit raportului.

În 2021, Cemacon S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 179.327.306 milioane de lei și un profit de 54.850.949 milioane de lei, cu un număr mediu de 256 de angajați, potrivit datelor consultate pe site-ul termene.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza