Care sunt cei mai bogaţi români

Care sunt cei mai bogaţi români
Ion Țiriac este cel mai bogat român, menținându-se pe această poziție pentru al doilea an consecutiv.

Potrivit celei de-a XIV-a ediții a Top 300 Capital, averea lui Ion Ţiriac este evaluată la 1,5 miliarde de euro, în creştere față de ediția de anul trecut.

Dacă Ion Țiriac a reuşit să-şi păstreze titlul de „Cel mai bogat român", în cazul primilor 10 milionari din clasament au avut loc schimbări majore. Ioan Niculae a pierdut locul secund în favoarea fraților Adrian şi Dragoş Pavăl, doi antreprenori care s-au impus pe o piață în care investitorii străini au raportat pierderi.

O altă evoluție spectaculoasă s-a înregistrat în cazul lui Iulian Dascălu, care a urcat cinci poziții în clasament. După șapte ani de când a deținut prima poziție în clasament, George Becali a reușit să revină între primii 10 cei mai bogați români, cu toate că averea i s-a redus de la 300-350 milioane de euro, cât avea în ediția anterioară, la 270-300 milioane de euro în acest an.

O scădere s-a înregistrat și în cazul averilor însumate ale celor mai bogaţi 300 de antreprenori români, după ce în ediția de anul trecut averea cumulată a crescut cu peste 4%. Astfel, în acest an, suma totală a averilor a ajuns la 20,8 miliarde de euro, cu 7,5% mai mică decât valoarea din ediția anterioară a clasamentului.

Totuși, în cazul pragului minim al averii pentru ocuparea unui loc în „Top 300 Cei mai Bogaţi Români" s-a înregistrat o creștere. Dacă anul trecut acest nivel se situa la 14-15 milioane de euro, în ediția de anul acesta pragul a urcat la 16-18 milioane de euro.

 

Comenteaza