Care sunt cei mai buni angajatori din Cluj. VEZI TOPUL NAȚIONAL

Care sunt cei mai buni angajatori din Cluj. VEZI TOPUL NAȚIONAL
Endava este cea mai apreciată companie de către angajații din Cluj în 2018

Trei dintre companiile cu sediul la Cluj au reușit să pătrundă în clasamentul național al celor mai buni angajatori, realizat de platforma de specialitate Unde Lucrăm.

“Oricine ascultă discursul angajatorilor din România sau al reprezentanților de resurse umane a sesizat în ultimul an că acesta s-a schimbat. Noile valuri de angajați se raportează diferit la job-urile pe care le au și schimbă percepția și în rândul generațiilor trecute. Din acest motiv, în 2018 angajatorii au fost mai preocupați de modul și de constanța cu care comunică cu piața muncii.

Ne confruntăm cu o criză a forței de muncă în multe industrii și angajatorii concluzionează că factorul diferențiator nu mai poate fi salariul, ci cultura organizațională. Iar comunicarea acesteia nu poate fi făcută doar de companie, ci de cei care o trăiesc, adică angajații. În acest an topul este vocea angajaților din companiile care se aud cel mai puternic în piață”, a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei.

Urcă Microsoft, coboară Oracle

Industria tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (IT&C) este fruntașă în rândul angajatorilor de top. Microsoft România, Oracle România și Zitec ocupă primele trei poziții, fiind printre cele mai apreciate companii de către angajați. Față de 2017, Microsoft urcă o poziție și ajunge pe primul loc în clasament.

Oracle coboară pe locul doi, iar Zitec cunoaște o ascensiune remarcabilă, ajungând pe locul trei în topul angajatorilor, poziție ocupată anul trecut de IBM România. Endava este singurul angajator din Cluj care a reușit să pătrundă între primele 10 din România. Din același județ, în sectorul industrial Emerson România ocupă poziția a doua, iar în domeniul financiar-bancar pe locul trei este prezentă Banca Transilvania.

Evaluările din partea angajaților sunt anonime

Topul a fost determinat pe baza evaluărilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România. Mediul de lucru, ofertele salariale, calitatea și amploarea proiectelor, colegialitatea, programul de lucru, sediul, managementul sunt criteriile analizate de angajații români pentru a determina topul angajatorilor din 2018.

Evaluările au fost colectate pe parcursul anului de la cei 350.000 de candidați care vizitează lunar platforma dedicată tuturor angajaților. Ele sunt anonime, pot fi lăsate la un interval de minimum șase luni și pot viza doar companiile la care au lucrat sau au fost în proces de recrutare.

Orice companie din România se poate înscrie în competiția pentru angajatorul anului prin crearea unui cont de companie pe Undelucram.ro, astfel încât actualii sau foștii angajați să poată evalua mediul de lucru din organizație. Topul celor mai buni angajatori este un clasament făcut public anual de cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

Și foștii salariați contează

Topul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (angajați sau foști angajați) și numărul de evaluări. 85.000 de evaluări ale companiilor din România au fost publicate până în prezent pe Undelucram.ro.

Clasamentul ia în calcul notele și părerile exprimate de utilizatorii înregistrați ai platformei până la 26 noiembrie. Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu 350.000 de potențiali angajați pe platformă și cu 200.000 de contribuții lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviurile de angajare sau ofertele salariale.

Platforma pune la dispoziția angajaților și salariometrul - instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

Top general angajatori România 
  1. Microsoft România                  IT&C
  2. Oracle România                        IT&C
  3. Zitec                                             IT&C
  4. Metro Systems România       IT&C
  5. IBM România                             IT&C
  6. Nobel                                           IT&C
  7. ING România                             bănci
  8. HP Inc.                                         BPO & servicii
  9. Endava                                         IT&C
  10. Orange România                      telecomunicații
Bănci/Instituții financiare
  1. ING România
  2. Raiffeisen Bank
  3. Banca Transilvania
  4. Banca Comercială Română
  5. BRD - Groupe Societe Generale
BPO&Servicii
  1. HP Inc.
  2. Hewlett Packard Enterprise
  3. Genpact România
  4. Accenture România
  5. Stefanini România
Retail
  1. Kaufland România
  2. Lidl România
  3. Carrefour România
  4. Auchan România
  5. Mega Image
Consultanță
  1. EY România
  2. KPMG România
  3. Deloitte România
  4. PwC România
  5. EOS KSI România
IT&C
  1. Microsoft România
  2. Oracle România
  3. Zitec
  4. Metro Systems România
  5. IBM România
Producție
  1. Continental Automotive Group România
  2. Emerson România
  3. Honeywell România
  4. Autoliv România
  5. OMV Petrom
Comenteaza