Câştig de 20% pentru acţionarii Băncii Transilvania

Câştig de 20% pentru acţionarii Băncii Transilvania
Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Băncii Transilvania (BT) a aprobat în această după amiază majorarea capitalului social cu 295 milioane de lei din profitul net din anii trecuţi şi din cel de pe 2010.

Toţi acţionarii înregistraţi în data de 20 mai vor beneficia în consecinţă de 20 de acţiuni noi, la 100 de titluri deţinute. În acest scop BT va emite acţiuni la valoarea nominală de 1 leu.

De asemenea acţionarii întruniţi astăzi au decis ca banca să răscumpere 14 milioane de titluri, la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 lei, în funcţie de cursul existent la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul unui un program de fidelizare a angajaţilor care se va întinde pe o perioadă de minim trei ani.

Directorul general Robert Rekkers (foto) a menţionat că strategia BT pentru acest an vizează extinderea activităţii în Cipru şi Republica Moldova, dar şi către ţări din vestul Europei.

„Sloganul nostru pentru acest an este B2B, adică "back to business". Vrem să revenim la business-ul de bază, de dinainte de criză, să devenim o bancă mai mare şi mai profitabilă. Acesta este un an de cotitură, de revenire a pieţei. În 2010 am crescut frumos într-un an dificil. Nu vrem să mai fim o bancă de nişă, ci o bancă solidă şi să creştem sănătos, să se uite cu teamă la noi băncile cu capital străin din România", a precizat Rekkers.

Directorul BT a informat acţionarii că la finele primului trimestru din 2011 banca avea active de 22,04 miliarde de lei, în creştere cu aproape 500 de milioane de lei faţă de finele anului trecut.

Profitul net înregistrat în primul trimestru din 2011 de BT este de 31,7 milioane de lei, dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

 

 

Comenteaza