Cluj-Napoca, în topul oraşelor unde se câştigă cele mai mari salarii medii din ţară

Cluj-Napoca, în topul oraşelor unde se câştigă cele mai mari salarii medii din ţară

Clujul se află între zonele unde se câştigă cele mai mari salarii medii. Cel puţin aceasta e statistica oficială pe luna martie. 

În Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi, angajaţii câştigă, în medie, între 3.500 şi peste 4.700 lei net/lună. Cu un salariu mediu de 720 de euro net pe lună, un angajat din România câştigă de patru ori mai puţin decât media salarială a tuturor statelor UE, scrie Ziarul Fianciar, citat de AlephNews

Totuşi, se pare că salariile vor continua să crească pentru că angajatorii au reluat recrutările atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, 4.700 de lei net în luna martie a acestui an, cu 400 de lei mai mult faţă de perioada similară din 2020. Adică o creștere de 8%.

Florin Go­dean, country mana­ger la firma de recrutare Adecco România şi Un­garia, a declarat că toţi locuitorii care au avut o educaţie mai bună au plecat spre Capitală pentru salarii mai mari și pentru dezvoltarea carierei.

În ultimul an, cel mai mult au crescut salariile angajaţilor din Braşov, Iaşi, Bihor şi Timiş, iar cei mai câștigați, evident, sunt cei din IT și Telecom.

Comenteaza