Cât costă o chirie în centrul marilor oraşe ale ţării

Cât costă o chirie în centrul marilor oraşe ale ţării
Valul de ieftiniri declanșat de perioada de recesiune a „lovit” puternic și segmentul închirierilor de apartamente, astfel că, în momentul de față, cu 200 de euro se poate locui în centrul oricărui mare oraş din ţară.

În Cluj-Napoca, chiriile solicitate pe segmentul garsonierelor pornesc de la 200 de euro pe lună. Cu un asemenea buget poate fi închiriată o locuință în bloc vechi de 28 de metri pătrați utili, complet mobilată și utilată.

Pentru locuințele cu două camere, pretențiile proprietarilor încep de la 250 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru un apartament de 46 de metri pătrați, parțial mobilat și situat la ultimul etaj al unui bloc vechi.

În zona Pieței Mihai Viteazu, o unitate locativă cu trei camere, cu o suprafață de 60 de metri pătrați, complet mobilată și utilată, are un preț cerut de 330 de euro pe lună, conform portalului imobiliare.ro

În anul 2008, cu o sumă de 200 de euro abia se putea închiria o garsonieră într-un cartier nu foarte bine bine cotat al Capitalei, precum Rahova. Acum, în zona centrală a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună. Atât costă, spre exemplu, o unitate locativă de 22 de metri pătrați, situată într-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, lângă Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu două camere, prețurile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru o unitate locativă de 70 de metri pătrați situată la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate; locuința închiriază mobilată.

Pe segmentul locuințelor tricamerale, pretențiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriat un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați în zona Cotroceni; acesta este situat la etajul al treilea al unui bloc vechi și este mobilat și utilat.

În Timişora, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună. Atât costă, spre exemplu, o locuință mobilată, cu o suprafață de 35 de metri pătrați, situată în apropiere de Parcul Rozelor.

La două camere, prețurile încep de la 200 de euro pe lună; cu această sumă poate fi închiriat un apartament tip duplex, finalizat în anul 2007, cu o suprafață de 55 de metri pătrați.

Tot în centrul Timișoarei, un apartament tricameral cu o suprafață utilă de 75 de metri pătrați are un preț cerut de 400 de euro pe lună. Locuința este situată într-un bloc ridicat în 1995 și este complet mobilată și utilată.

În Braşov, o unitate locativă monocamerală poate fi închiriată cu cel puțin 180 de euro pe lună. Pentru o garsonieră din Centrul Civic, amplasată în bloc vechi și cu o suprafață de 35 de metri pătrați, proprietarul solicită o sumă de 190 de euro pe lună.

Un preț chiar mai mic - respectiv 150 de euro pe lună - este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 de metri pătrați, dar care se închiriază nemobilat.

Pe de altă parte, tot în Centrul Civic, o unitate locativă tricamerală, cu o suprafață utilă de 70 de metri pătrați, are un preț cerut de 250 de euro pe lună.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza