Cât costă să stai cu chirie în centrul Clujului

Cât costă să stai cu chirie în centrul Clujului
Preţul minim lunar solicitat de proprietari pentru o garsonieră este de 150 de euro. La un apartament de trei camere ajunge la 900 de euro, conform Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, o garsonieră de 28 mp, situată în centru, are un preţ cerut de 150 euro/lună. O unitate locativă de 40 mp, amenajată modern, ajunge la 400 de euro.

Preţurile pentru unităţile cu două camere pornesc aici de la 250 euro, aceasta fiind chiria solicitată pentru un apartament vechi, de 50 mp, mobilat şi utilat. La polul opus, pretenţiile proprietarului unui apartament vechi, de 70 mp, mobilat şi utilat modern, ajung la 700 de euro. Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, cele mai mici chirii se situează la 350 de euro, în cazul unui apartament de 68 mp. Preţul cerut pentru un apartament de 93 mp, amenajat modern, este de 900 de euro.

Tarifele de închiriere practicate în zonele centrale ale marilor oraşe acoperă o plajă largă de preţuri, răspunzând atât cerinţelor unui chiriaş cu buget restrâns, cât şi ale unuia cu buget ridicat, potrivit portalului de specialitate Imobiliare.ro. Acesta prezintă proprietăţi situate la pragul inferior şi la cel superior al preţurilor solicitate pe acest segment în centrele regionale ale ţării. În prima categorie se înscriu apartamente din blocuri vechi (nemobilate sau mobilate modest), iar din cea de-a doua fac parte, de regulă, unităţi locative cu suprafeţe generoase şi amenajate modern, amplasate în blocuri construite recent în centrul marilor oraşe.

În capitală, preţul cerut pentru o garsonieră situată în zona centrală porneşte de la 180 de euro, dar ajunge şi la 450 de euro pe lună. Pentru două camere, chiriile din centrul Bucureştiului pornesc de la 280 de euro, dar pot ajunge şi până la 2.000 de euro. Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, ofertele pornesc, de regulă, în zonele centrale, de la peste 300 de euro. Cel mai mare preţ - de 3.000 de euro pe lună - este solicitat de proprietarul unei unităţi locative cu o suprafaţă utilă de 140 mp, construit în 2012, în apropiere de Parcul Cişmigiu.

La Timişoara, o garsonieră de 30 mp, situată în centrul oraşului, poate fi închiriată cu 230 de euro. Apartamentul este situat lângă Poşta Mare, echipat şi mobilat.

La polul opus, o unitate locativă cu două camere, de 110 mp, amplasată în zona Piaţa Sf. Gheorghe, are un preţ cerut de 992 de euro. Pentru locuinţele cu trei camere, chiriile pornesc de la 350 de euro, preţ cerut pentru o unitate locativă de 68 mp. Pe de altă parte, un apartament de 130 mp, ce dispune de amenajări de lux, poate fi închiriat în centru cu 1.000 de euro, chiar în Piaţa Operei.

În oraşul de la poalele Tâmpei, o garsonieră de 40 mp, situată în centrul oraşului, poate fi închiriată cu 150 de euro. În zona Centrului Civic, un apartament vechi cu două camere, de 50 mp, poate fi închiriat cu 200 de euro. La trei camere, chiriile din centrul Braşovului pornesc de la 250 de euro, cazul unui apartament 70 mp din centrul istoric. O unitate locativă de 96 mp, situată în ansamblul Bellevue Residence, este scoasă la închiriere pentru 1.200 de euro. Imobiliare.ro, cel mai accesat portal imobiliar din ţară, are 38.000 de vizitatori unici pe zi.

Etichete
Comenteaza