Cât e salariul în învățamântul privat. Cluj-Napoca e în topul orașelor care au cele mai multe posturi libere

Cât e salariul în învățamântul privat. Cluj-Napoca e în topul orașelor care au cele mai multe posturi libere
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Cluj-Napoca ocupă locul al doilea în topul anunțurilor de angajare din învățământul privat. Salariul pentru acest job variază între 800 și 1.400 de euro pe lună.

Sistemul privat de educaţie a prins avânt în ultimii ani în România, în contextul în care cererea pentru condiţii mai bune a crescut, atât din partea părinţilor, cât şi a personalului didactic. În mediul privat, salariile sunt dictate de cerere şi ofertă, iar instituţiile private de învăţământ, care caută să ocupe aproximativ 600 de posturi libere, pot oferi salarii care ajung şi la 1.400 de euro net. Tot mai mulţi profesori se orientează spre acest sector, potrivit datelor centralizate de platforma Bestjobs, aceste poziţii atrăgând lunar mii de aplicări.

Pentru un profesor sau o învăţătoare de limba germană, în Bucureşti, există o ofertă salarială cuprinsă între 1.000 şi 1.400 euro net lunar. În plus, un profesor de limba engleză, cu o experienţă de predare 1-3 ani, tot în Bucureşti, poate câştiga şi 1.300 euro net. În Corbeanca, aflată la circa 15 km de Bucureşti, un învăţător din ciclul primar şi preşcolar, la o şcoală acreditată şi având clase de maximum 12 elevi, poate accesa o ofertă salarială de 800 - 1.300 euro net/ lună.

Clujul, în topul anunțurilor de angajare din învățământul privat

Majoritatea anunţurilor vizează oraşele mari ale ţării, unde există o cerere crescută pentru şcoli şi grădiniţe private. Bucureşti (şi Ilfov) domină categoric clasamentul pe oraşe, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi, se arată în comunicatul platformei de recrutare.

„Educaţia reprezintă unul dintre domeniile cheie ale oricărei ţări, cu rol decisiv în formarea societăţii viitorului. Mediul privat a intuit foarte bine dorinţa românilor de a avea acces la o educaţie de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Nu de puţine ori, profesorii şi educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atraşi de salarii mai mari şi condiţii de lucru asemănătoare cu cele din Occident", a declarat Ana Vişian, marketing manager Bestjobs.

La nivelul întregii pieţe a muncii, în luna mai, au fost publicate anunţuri pentru circa 35.000 de joburi, dintre care 10% în sistem remote, iar 15% hibrid. O altă caracteristică a acestei luni este că femeile au fost mult mai active decât bărbaţii. Astfel, aproape 64% dintre candidaţii care au aplicat la joburi au fost femei, iar puţin peste 35% au fost bărbaţi.

Domeniile cu cele mai multe aplicări în luna mai au fost Vânzări (94.000), Management (82.000), Financiar/ Contabilitate (50.000), IT/ Telecom (44.000) şi Call Center / BPO (39.000).

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza