Cât plătim pentru un sejur la mare prin programul "Litoralul pentru toți". Prețuri de la 40 lei/noapte

Cât plătim pentru un sejur la mare prin programul "Litoralul pentru toți". Prețuri de la 40 lei/noapte

Peste 50 de hoteluri pun la dispoziție 4.000 de locuri de cazare pe noapte în cadrul programului "Litoralul pentru toți", tarifele pornind de la 40 lei/noapte.

Românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte prin programul "Litoralul pentru toți", în perioada 21 mai – 20 iunie, anunță Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). 54 de hoteluri participă la acest program, punând la dispoziție 4.000 de locuri de cazare.
 
Cei care merg până pe 20 iunie se pot caza cu tarife reduse. "În ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse.

În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante", afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR.
 
Tarifele prin program sunt cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet, fără mic dejun, poate fi achiziționat la un hotel de 3* din stațiunea Neptun și costă 80 lei/noapte, pentru două persoane.
 
La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4* două persoane vor plăti pentru un sejur de minimum cinci nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/noapte. Turiștii care vor să se cazeze în stațiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru două persoane, pachete de minimum 4 nopți. Este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Sejururile vor putea fi achitate și cu vouchere de vacanță de către cei care nu le-au consumat încă. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât și prin intermediul agențiilor de turism. FPTR are în componență 5.344 de societăți comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajați, reprezentând 37% din forța de muncă din turism, cu afaceri cumulate de 5 miliarde de euro.

Comenteaza