Foto Cât te costă să cumperi restaurantul cu panoramă deosebită asupra Clujului, unde a petrecut Catherine Deneuve

În cei 16 ani de existență, complexul a găzduit de la nunţi şi botezuti, la petreceri TIFF, cu invitaţi precum Catherine Deneuve, Cristi Puiu sau Cornel Porumboiu. 

Amplasat în livada Palocsay, la aproximativ 6 km de centru, acest complex este scos la licitație, de casa Artmark Historicalestate, pentru o sumă de 7.000.000 de euro + TVA. Construită în anul 2003 și având o suprafață utilă de 5.000 mp și teren de 3949 mp, proprietatea este compusă din două corpuri principale: restaurantul și centrul SARA Social Events.

Restaurantul Aroma este dispus pe două niveluri: parterul este amenajat în stil neoclasic și oferă acces spre grădina de vară, iar etajul menține nota clasică, având ca piesă centrală șemineul. Geamurile mari și compartimentarea modulară oferă intimitate oaspeților și o priveliște încântătoare asupra Clujului. Corpul destinat evenimentelor dispune de o sală cu o capacitate de 280 locuri și o sală de conferinţe cu o capacitate de 300 locuri. Suprafața utilă totală este de 2425 mp, iar structura S+D1+D2+P+Mz+E+M.  Crama din incinta complexului poate găzdui până la 50 de persoane.

Locația este una privilegiată, departe de ritmul alert al oraşului dar suficient de aproape pentru a oferi acces facil. Livada Palocsay, cea mai mare și mai cunoscută din oraș, creează un ambient relaxant și un cadru natural ideal pentru desfășurarea de evenimente.

Complexul este potrivit pentru diferite scenarii de utilizare, datorită sălilor multiple:

- Sala cu capacitate de pânã la 40 persoane

- Sala cu capacitate de pânã la 80 persoane

- Sala cu capacitate de pânã la 110 persoane

- Salonul de nefumãtori cu capacitate de pânã la 50 persoane

- Grãdina de varã cu capacitate de pânã la 120 persoane - Sala de evenimente cu capacitate de pânã la 280 persoane

- Sala de consiliu cu capacitate de pânã la 20 persoane

- Sala de conferinţe cu capacitate de pânã la 250 persoane

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a cumpărat restaurantul Aroma, în 2014, de la Cătălin Aschilean. Şi hotelul Continental, aflat tot în proprietatea lui Bene, apare ca scos la vânzare pe site-ul cunoscutei case de licitații Artmark Historical Estate, unde se precizează că prețul este disponibil doar la cerere. Bene a dezvăluit că a refuzat să vândă hotelul, deși ar fi primit oferte de până la 25 de milioane de euro din Ungaria. "Agenția Artmark a scos la închiriat spații, nu este de vânzare hotelul. S-a produs o neînțelegere. Nu vreau să vând această proprietate, ci vreau să dezvolt afacerea de acolo", a declarat Ioan Bene, pentru Știri de Cluj. În 2013, hotelul a fost cumpărat de omul de afaceri Ioan Bene (prin firma Napocamin), condamnat la trei ani și opt luni de închisoare şi care a fugit în Italia. Investiția pentru renovarea și reamenajarea clădirii monument a fost estimată de către proprietar la 7,5 milioane de euro.

Inspectoratul General al Poliției Române l-a inclus pe Bene în lista infractorilor urmăriți național. Acesta a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe, AICI!

 

Comenteaza