Cât te costă să locuieşti în cel mai înalt zgârie-nori din Cluj

Cât te costă să locuieşti în cel mai înalt zgârie-nori din Cluj

Cel mai înalt bloc de locuinţe din Cluj-Napoca ar urma să fie finalizat în ianuarie 2020, iar cele 182 de apartamente ale clădirii de 25 de etaje au fost scoase la vânzare pe site-urile imobiliare. 

Este vorba despre West City Tower, situat la ieşirea din Cluj-Napoca spre Oradea, mai exact pe Calea Floreşti nr. 139. Blocul de 25 de etaje cuprinde 182 de locuinţe, apartamente cu 1, 2, 3 camere şi 4 penthouse-uri cu 5 camere. Va avea cinci etaje de parcare la subsol şi demisol şi spații comerciale. 

Cât te costă să locuieşti în cel mai înalt zgarie-nori din ClujApartamentele noului zgârie-nori al Clujului au fost scoase la vânzare pe site-ul imobiliar remax.ro, iar preţurile sunt cât se poate de piperate. 

Penthouse pe două niveluri cu vedere panoramică - 381.045 euro (1.900 euro/mp). "Este apartamentul situat la cea mai mare înălţime din România – 95 m de sol. Are în total 5 camere, 3 băi, 4 terase. Spaţiul generos de 200 mp utili oferă numeroase posibilităţi de finisare şi configurare". 

Apartament cu 3 camere cu vedere panoramică - 153.374 euro (1.700 euro/mp). "Apartamentul sitat la etajul 17 este decomandat, spaţios, modern şi poate fi extrem de uşor de amenajat după gustul fiecăruia, având o suprafaţă utila de 90,22 mp şi o terasă de 15,16 mp. Se va preda semifinsat". 

Apartament cu 2 camere decomandate - 91.386 euro (1.800  euro/mp). "Apartamentul situat la etajul 22 este decomandat, cu o suprafaţă utilă de 50.77 mp şi o terasă de 8.15 mp. Se va preda semifinsat". 

Apartament cu 1 cameră - 77.238 euro (1.800  euro/mp). "Apartament cu 1 cameră, la etajul 22. Are o suprafaţă utilă de 42,91mp şi o terasă de 7,44 mp. Se va preda semifinisat". 

Blocul care îi trezește amintiri dureroase lui Emil Boc, reautorizat în 2018 

ZIUA de CLUJ scria, în vara lui 2018, că Direcția de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a reautorizat blocul de 25 de etaje de la intrarea în cartierul Mănăștur dinspre comuna Florești. În spatele acestui colos este omul de afaceri Radu Vlas, despre care presa scria că era un apropiat al primarului Emil Boc și un sponsor al PDL.

Acesta a deținut Alpha TV și tot el a primit în concesiune, de la municipalitate, terenul pe care a fost construit parkingul din Piața Mihai Viteazu. Vlas controlează societatea Ardeal Construct, cea care ridică blocul. Vecinii din cartier s-au opus vehement proiectului, au organizat și proteste, dar după eliberarea autorizației de construire, previzibil, nu s-a mai putut face nimic.

WEST CITY TOWER
 
Suprafaţă: 17.000 ha 
Finanţare: privată 
Valoare: 68 milioane lei 
Beneficiar: Ardeal Construct 
 
Societatea face parte din acelaşi grup cu Imperial Development. Clădirea are destinaţia de birouri, locuinţe, servicii, spaţii comeriale, garaj subteran şi se va extinde pe un teren de 2.000 mp. 

Cerere mare de locuințe la Cluj în acest an

Solicitările de locuințe în mari orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Constanța, București vor fi la un nivel ridicat, astfel că dezvoltatorii vor continua investițiile în construirea de blocuri, iar prețurile vor urma creșterea temperată marcată și în 2018, potrivit experților de la Frames. Mai multe detalii, AICI! 

Comenteaza